VERDTARRETAV VIDEO ⟩ Mees päästis kaheksanda korruse akna küljes rippuva lapse

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Internetis levib õudusjudinaid tekitav video Kasahstanist, kus kaheksanda korruse korteri aknalaua küljes ripub abitult kolmeaastane tüdruk. Väikelaps, kes oli väidetavalt üksi kodus, rippus 30 meetri kõrgusel.

Shontakbaev Sabit oli parasjagu teel tööle, kui märkas maja ette kogunenud rahvahulka ja akna küljes rippuvat nutvat last. Ta jooksis kiiresti majja ja palus end alumisel korrusel asuvasse korterisse lasta. Seejärel ronis ta aknast välja, haaras tüdrukul jalast ning käskis tal aknalaua küljest lahti lasta, et ta saaks ta kinni püüda. Seejärel andis ta tüdruku üle kellelegi, kes akna juures ootas. Tahtmata tööle hilineda, ei jäänud ta kiitust ootama. «Läksin otse tööle,» kinnitas ta. «Ma ei mõelnud midagi sel hetkel, tahtsin lihtsalt last aidata.» Sabitil endal on neli last.

Päästmine toimus kolmapäeval riigi pealinnas Nur-Sultanis. Kohalikud helistasid päästeteenistusele, kust öeldi, et nad ei jõua õigel ajal lapseni. Kasahstani hädaolukordade ministeerium nimetas Sabiti kangelaseks ja andis talle medali kiire tegutsemise eest, mis päästis väikelapse elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles