LÕBUS GALERII Lendavad pelmeenid ja odavad hinnad Kalamaja hoovikohvikutes

Copy

Kalamaja päevad meelitasid tänavatele suure hulga rõõmsaid inimesi. Kahel viimasel aastal koroona tõttu vahele jäänud kogukonnaürituse populaarsus on vahepeal vaid kasvanud. Mis aga polnud kasvanud, olid kodukohvikutes pakutava kraami hinnad. Mismoodi, keset kogu seda hinnatõusu? «Ei tahtnud lihtsalt rohkem küsida,» põhjendas kohvikupidaja Helen.

Kalamaja hoovikohvikute päev on päris eriline sündmus. Esiteks peavad kohvikuid inimesed, kes seda tavaliselt ei tee. Sellel on nii hea kui halb pool – leti taga olijate jaoks tekitab kohvikumelu kõvasti elevust ja tüdimusest ei saa selle lühikese päeva jooksul juttugi tulla. Mis siis, et tegutseda tuleb kiiresti – nii äge ju, kui oma kodu hoovi peal saab pidu pidada ja suur hulk sõpru läbi voorib.

Nii tore, kui suur hulk vanu ja uusi sõpru koduhoovist läbi voorib. Õnne kohvik Kalamajas.
Nii tore, kui suur hulk vanu ja uusi sõpru koduhoovist läbi voorib. Õnne kohvik Kalamajas. Foto: Taavi Sepp

Miinuspool on muidugi ka olemas. Mitteprofid kokad võivad valmistada imemaitsvaid asju, aga välimuselt need ülemäära edevad välja ei tule. Mõni näeb välja, olgem ausad, paras possakas. Aga õnneks ei oodanudki külalised hoovikohvikute kambalt liiga palju.

Järjekordne mojito-toorjuustukook liigub letile. Värske mündi ja laimi hea maitse kompenseeris tõsiasja, et koogitükk nüüd päris profi välimusega polnud.
Järjekordne mojito-toorjuustukook liigub letile. Värske mündi ja laimi hea maitse kompenseeris tõsiasja, et koogitükk nüüd päris profi välimusega polnud. Foto: Taavi Sepp

Kuna võtsin ka ise kohvikupidamisest osa, selgus leti taga ootamatu tõde – liita kokku 1 + 1 + 1 polegi nii lihtne tehe! Nii mõnigi mitteproff kohvikupidaja palub kundedel ise oma kraami kokku liita ja õnneks olid inimesed lahkesti valmis seda tegema. Samuti ei pannud rõõmsad inimesed pahaks pisukest ooteaega või seda, et ühes lauas mitu seltskonda omavahel sõbrunesid – Kalamaja päevad ongi eeskätt kogukonna liitmise üritus.

Kuid lisaks heale söögile pakkus lõbu ka viis kuidas selle kätte sai. Sass Henno lennutas rõdult alla Pahanduse pelmeene. «Kalamaja parimad pelmeenid meresoola, sibula, rummi ja meega,» kiitis kokk ise. Mekkida sai ka lendavat jäätist - samuti korviga ja rõdult. 

Kalamaja panoraam Pahanduse pelmeenidega, mida Sass Henno rõdult alla lennutas.
Kalamaja panoraam Pahanduse pelmeenidega, mida Sass Henno rõdult alla lennutas. Foto: Inna-Katrin Hein

Kõik suured ja väikesed tundsid päevast lõbu, samuti neljajalgsed sõbrad.

Kalamaja hoovikohvikud olid väga koerasõbralikud. 
Kalamaja hoovikohvikud olid väga koerasõbralikud. Foto: Taavi Sepp

Vaata ka laupäevast möllu Kalamaja päevadel. Leia oma sõbrad ja palju tuntud nägusid, kes vahelduseks olid endas üles leidnud kodukoka geenid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles