POEVARGUS SOOMES Politseinikust isa pidi tütre eksimuse eest 1200 eurot trahvi maksma

Naine
Copy
Soome politsei. Pilt on illustreeriv.
Soome politsei. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Soomes sai politseipatrull teate kahe alaealise tüdruku poevargusest. Sündmuskohale jõudes selgus, et et üks tüdrukutest on politsei enda tütar. Politsei maksis varastatud kauba eest, misjärel kauplejal pretensioone enam ei olnud.

Politseipatrull sai Soomes Poris teate kahe alaealise tüdruku poevargusest. Kohtu hinnangul aga oleks politseinik pidanud end juhtunuga tegelemisest taandama kohe, kui ta sai teada, et asjaga on seotud tema tütar. Siiski maksis politsei oma tütre varastatud kauba eest ning poel varastatud kauba suhtes enam pretensioone polnud.

Satakunta kohus mõistis politseinikule 13. mail rahatrahvi, kuna ta takistas oma tütart puudutava süüasja lahendamist, kirjutab mtvuutiset.fi.

Menetluse takistamist puudutavad sätted kehtestatakse olenemata sellest, kas konkreetsel juhul on viiteid lähedaste soosimisele või muude mõjude kohta otsuste tegemisele. 

Mehele mõisteti ametialase õigusrikkumise eest rahaline karistus 30 päevamäära ulatuses, mis politseiniku sissetulekut arvestades on 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles