Eesti vanim staarmodell lahkus taevastele lavadele

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Maie Reieri mõju Eesti moeelule on raske alahinnata - just tema avas sajad tuhanded silmad märkama ja hindama küpsemate naiste ilu. Kaubamaja moeseeria 2014 aastast.
Maie Reieri mõju Eesti moeelule on raske alahinnata - just tema avas sajad tuhanded silmad märkama ja hindama küpsemate naiste ilu. Kaubamaja moeseeria 2014 aastast. Foto: Toomas Volkmann

Lahkus kõige eakam modell, kes Eestis suurtes kampaaniates säranud - ainulaadne Maie Reier (82). Stiilne daam sai tuntuks Kaubamaja staarmodellina ja muutis oma sooja olemusega suhtumist vanusesse. Täna me usume tänu temale, et aastad ei tee naisele midagi kui hing on helge ja noor. 

«Pidin ootama oma tähetundi 74 aastani,» on Maie ise naljatamisi öelnud, sest just selles vanuses sai Maie Reierist ajakirja Hooaeg kaanestaar ja Kaubamaja kampaanianägu. 

Maie Reieri mõju Eesti moeelule ja suhtumisele naistesse on siiski mäekõrguselt suurem kui üks efektne ilmumine. Tema eeskuju tõestas, et aastad ei kahanda naise väärtust, veetlust ega ilu sugugi. Sarnast suhtumist näeme tänaseni maailmas tõusva trendina: aina enam valitakse nii moelavale kui kampaanianägudeks just eakamaid kaunitare. Kaubamaja ühes võrratu Maiega suutis olla selles vallas pioneeride seas. Kuid ega sellised kauneid karaktereid, kes aastate möödudes vaid vääristuvad, pole ka palju leida.

Maie töötas aastaid Kaubamaja ilumaailmas parfüümide asjatundjana. Omas majas oli ta staar alati - kõik teadsid tema signatuur-silmameiki ja soengut, imetlesid tema daamilikult täiuslikke käitumismaneere ja sooja asjatundlikkust. Aastad möödusid, tema tütarlapselikult sire modellifiguur püsis muutumatuna sama. Kena naise välimus näis aga aina enam särama löövat. Aasta aastalt omandas naine ühes elutarkusest lihvitud heatahtlike näojoontega aina lummavama ja ebamaisema võlu.

Maie Reieri mõju Eesti moeelule oleks raske alahinnata - ta avas sajad tuhanded silmad märkama ja hindama küpsemate naiste ilu. Maie perekond avalikku tähelepanu ei soovi. Mälestame lahkunut, tunnustame tema panust ja tunneme kaasa lähedastele.

Foto: Madis Sinivee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles