ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Naine
Copy
Foto: Puhka Eestis

Selle nädalavahetuse hitt on kindlasti rändlindude päev – kutsutakse üles tornides linde vaatlema. Vähemtähtsaks ei saa pidada Kalamaja päevi, mis on mitu aastat ära jäänud, kuid sel korral ootavad kõiki nautima mõnusaid kontserte, üritusi, hoovikohvikuid ja muid üritusi. Pärnus ja Tartus toimuvad laadad ja piirilinnas kammerkontserdi sarja viimane üritus. Tee oma valik ja head nautimist!

Käimas on looduskaitsekuu

Mais toimub palju üritusi seoses loodusega. Mine Antslasse värvbkaku vaatlusmatkale, Ida- Virumaale Surnumere Siniste Laguunide avastusretkele või Raplasse Preeriakotta Nomaadide lahingu jahimaadele.

14. mail on rahvusvaheline rändlindude päev ja siis on kõik linnuhuvilised oodatud vaatlustornidesse, et selgitada välja kõige liigirikkam torn. Vaatluspäeval osalemiseks tuleb valida sobiv torn ning üles märkida ajavahemikus kella 5–13 tornis nähtud ja kuuldud linnuliigid. Kõige liigirikkama torni välja selgitamiseks tuleb kirja panna vaatluse tegemise koht, kellaaeg, vaatlejate arv ja märgatud linnuliikide nimekiri ning saata andmed laupäeval kella 18-ks ornitoloogiaühingule aadressile eoy@eoy.ee. Iseseisvaks linnuvaatluseks sobiva torni leiab kaardirakendusest www.eoy.ee/linnutornid.

Festivalid ja laadad

Kes ei armastaks kodukohvikuid! Kalamajas saab neid sel pühapäeval lausa rohkelt nautida – toimuvad Kalamaja päevad.

Sel nädalavahetusel on kolm põhjust, miks sõita Pärnusse. Reedel ja laupäeval on Vallikäärus Taimelaat – seemned, istikud, aiasaadused, aiatööriistad, aiatehnika, aiamööbel jne. Kihlepa külas toimub Võilillefestival, mis keskendub loodulähedase ja tervisliku eluviisi tutvustamisele, Lao kalasadamas aga RäimeWest. Kui viibid aga Lõuna-Eestis, siis laupäeval võiks külastada Tartu Kevadlaata.

Erinevat, aga huvitavat

Tartu kostitab lugemishuvilisi sel nädalavahetusel kirjandusfestivaliga «Prima Vista», kus saab külastada traditsioonilist raamatulaata Raekoja platsil, osaleda kirjanduslikel retkedel, vaadata näitusi, nautida laulvate kirjanike kontserti ning kohtuda kirjanikega. Huvitav üritus Tartus on ka Rahvarõivaste tuulutamine, mis toimub laupäeval.

Tallinnas aga tähistatakse Raekoja sünnipäeva, mis puhul saab sinna isegi sisse minna ja kontserte kuulata. Üritus on tasuta. Samuti on pühapäeval tasuta sissepääs mitmetesse Tallinna muuseumitesse.

Järva maakonnas Vargamäe muuseumis on mai kuus võimalik näha näitust «Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu», mis räägib toidust Tammsaare teostes, tuues esile kirjaniku tegelaste tunded ja sündmused, kus toidul on oma roll.

Muusika

Narva linnuses on toimunud kammerkontsertite sari, millest nüüd kuuleb viimast kontserti, nimega «Kolm muusikalist hiiglast». Reede õhtul kuuleb aga Vanemuise sümfooniaorkestri ja kontserdimaja hooaja lõppkontserti, kus teevad kaasa Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor, Tartu ülikooli kammerkoor ja Voces Tallinn. Solistid Katrin Targo (sopran) ja Annely Peebo (metsosopran). Dirigent Risto Joost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles