Prints William ja Kate Middleton kaaluvad kuninglikest tiitlitest loobumist

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Inglismaa prints William ja hertsoginna Catherine
Inglismaa prints William ja hertsoginna Catherine Foto: POOL/ Reuters/ Scanpix

Cambridge'i hertsogipaar Catherine ja William plaanivad monarhiat moderniseerida ning alustada oma ametlike tiitlite mahajätmisega. 

Prints William ja tema abikaasa kaaluvad pärast ebaõnnestunud Kariibi mere ringreisi oma kuninglikest tiitlitest loobumist. Sellest teatab ajaleht Mirror, viidates kuningapalee allikast saadud infole.  

William ja Kate tahavad, et neid tuntaks eesnimede, mitte tiitlite järgi ning vältida umbseid protokolle. Samuti ei soovi nad avalikel üritustel kummardusi, knikse ega muid aegunud formaalsuseid. Neid ajendas selleks hukatuslikult ebaõnnestunud Kariibi mere ringreis. 

Allikas ütles: «Nad tahavad olla paremini ligipääsetavad, vähem formaalsed, soojemad ja lõpetada paljud iganenud traditsioonid.»

The Sunday Mirror vahendab, et prints kavatseb monarhia ellujäämise tagamiseks keskenduda selle kaasaegsemaks ja leebemaks muutmisele.

«Kui hertsogipaar Kariibidelt tagasi Londonisse jõudis, pidasid nad oma töötajatega infovahetusliku koosoleku. Nad vaatasin üle toimunu, tõid välja konkreetsed asjad, mis valesti läksid ja planeerisid edasist tegevuskava.» 

«Üldine konsensus oli, et ringreis tundus liiga ametlik ja umbne. Edaspidi soovivad nad olla rohkem Will ja Kate, mitte Cambridge'i hertsog ja hertsoginna

«Nad tahavad püüda vältida avalikkuse ees iganenud viisakusliigutisi näiteks kummardamist, olla ligipääsetavamad, vähem formaalsed ning murda lahti paljudest traditsioonidest, et keskenduda kaasaegsele monarhiale.»

Williamit ja Kate'i raputas kriitika nende märtsikuise Kariibi mere ringreisi kohta, mis kuulutati täielikuks PR-katastroofiks. Ka fännid nimetasid Twitteris seda turneed täielikuks läbikukkumiseks. Samas kõrvutati neid Meghani ja Harryga ning kiideti nende kaasaegsust ning maalähedast käitumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles