EMADE LOOD ⟩ Hea ema suudab kahe käega ära teha kaheksat kätt nõudva töö

Naine
Copy
Marii Parts ootamas oma esimest last.
Marii Parts ootamas oma esimest last. Foto: Sten Martin

Iga suhe ema ja lapse vahel on unikaalne. Emadust võib pidada elu suurimaks väljakutseks, kõige keerukamaks ametiks ja siiraimaks rõõmuks. Loe ja leia äratundmisrõõmu. «Oli palju ebastabiilsust ja teadmatust, aga meil on võimalus valida – kas me hakkame südames kasvatama hirmu või usaldust.» Oma lugu jagab Marii Parts.

Minu jaoks on emadus segu jõust, julgusest ja intuitsioonist. Emaks olemine nõuab oskust lasta lahti oma ootustest ja vaadata asju nii nagu nad on oma toores ja ehedas olemises, filtriteta.

Kaheksa käega jumalanna

Usun, et igas emas on killuke hinduistliku naisjumalanna Durga algeid peidus. Ühtaegu mõistev, mõistetamatu, hävitav ja loov. Enamasti kujutatakse Durgat kaheksa käega ja sageli suudavadki emad sama palju! Hea ema suudab kahe käega ära teha kaheksat kätt nõudva töö. Kuidas emad täpselt sellega hakkama saavad, see jääbki saladuseks.

Sel pühapäeval on emadepäev. Tähistamaks seda päeva toome teieni emade lood. Mõned neist on õnnelikud, teised nukrad, kõikidest leiab midagi erilist, sest suhe ema ja lapse vahel on unikaalne. EMADE LOOD leiad nädala lõpuni portaalist Postimees Naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles