Saladus avalik: miks kannab Volodõmõr Zelenskõi abielusõrmust keskmises sõrmes

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Foto: Genya Savilov / AFP / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kannab juba mitu aastat abielusõrmust parema käe keskmises sõrmes, kuigi ammuste tavade kohaselt kantakse seda sõrmusesõrmes.

Selgub, et tegemist pole millegi salapärasega, sõrmuse kandmise viisil on väga lihtne seletus. Nimelt kui Volodõmõr Zelenskõi abiellus oma armastatud kaasa Elena Zelenskajaga, oli mees praegusega võrreldes oluliselt suuremas kaalus. Hiljem hakkas ta aktiivselt spordiga tegelema ja suutis tervislike eluviiside abil kaalust alla võtta. Selle tulemusena muutus sõrmusesõrmus suureks, mistõttu ta hakkaski sõrmust kandma sõrmes, kuhu see paras on.

«Olen viimased aastad kandnud abielusõrmust keskmises sõrmes. Abielludes olin veidi turskem ja kopsakam, kuid siis võtsin kaalust alla ja sõrmus muutus sõrmusesõrme jaoks liiga suureks. Panin selle sama käe keskmisesse sõrme. Mu naine soovitas juveelipoodi minna ja lasta see väiksemaks teha, aga ma olen juba harjunud, et kannan seda keskmises sõrmes,» selgitab Ukraina president meedia vahendusel.. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles