AINULT JULGETELE Kõige kirevam galerii: geišad kaltsukoti kallal

Copy

Üha rohkem inimesi otsib moelavalt midagi, mis kannaks hea tuju laengut. Tühja sest stiilipuhtusest ja proportsioonireeglitest, heast maitsest ja minimalismist. Andke emotsiooni! 

Maailm on täna niivõrd pöörane, miks peaks moodki piirides püsima? Perit Muuga tõi moelavale peomeelelolu ja mustrite üledoosi, idamõjud ja vanaema kaltsukoti aarded. Kõik see kokku mõjus kui värskendav moešokk. Toome teieni moeeksperdi ja modelli vahetud muljed.

Anne Metsis (moeekspert): Perit Muuga uue kollektsiooni nimi «Pöörane dimensioon» hoiatab just selle eest, mis catwalk'il toimuma hakkab: kõrvuti kõnnivad kirjudest kangajääkidest kokku pandud kleidid (taaskasutus!) ja kontrastsete tepingutega asjalikud kostüümid, retromustriga trikootopid ja siidist kimonod.

Lähemal vaatlusel on kirjul kleidil eriskummaline tõmblukuga kaelus ja mustal kostüümil ootamatud kirjust kangast hõlmad. Jõuad just harjuda erkpunase kanga ja käreda geomeetriamustriga, kui on kord maherohelise kleidi, kuldkalakestega õlaboolero ja roosast atlaset Aasia kostüümi käes... Aga see on ju Perit! Ideid purskab mitme kollektsiooni jagu, aga ta otsustab kõik siiski ühele lavale mahutada.

Loe ka seda: Suur stiilispikker kevadeks 2022: milline näeb välja võitmatu ülikond?

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits Foto: Erlend Štaub/TFW

Ses kõiges on pretensioonitut girl next door'i tunnet, mis lubab kunstiteoseid endagi selga kujutada. Lisaks on nii hunte kui hobuseid show'desse toonud moekunstnikul kadestamisväärne oskus luua enda ümber fluidum erilistest modellidest. Peab ikka olema võime diiva imagoga Laura Põldvere kirjut kodukleiti kandma panna! Tegelikult on sel maksipikkuses «kodukleidil» ülalt alla traktorlukk, sulguritega tunnelvöö ja turvavöö pannaldega funktsionaalsed reguleerimistripid. Rääkimata teistel mudelitel origamikaunistustest, erilistest vaid õlgu katvaist pluusikestest ja originaalsete lahendustega kostüümijakkidest, mida peab lähedalt vaatama ja selga proovima. Selleks avaneb peagi võimalus salongiõhtul. Mina plaanin kindlasti neid metsikuid moepöörasusi lähemalt tudeerida.

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» Seksikas, metsik ja igas detailis ootamatu.
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» Seksikas, metsik ja igas detailis ootamatu. Foto: Erlend Štaub/TFW
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» Geišad kaltsukoti kallal.
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» Geišad kaltsukoti kallal. Foto: Erlend Štaub/TFW

Marii Parts (modell):

Perit Muuga on äärmiselt unikaalset stiili viljelev loomeinimene, kes suudab harmoniseerida asju, mis võivad esmapilgul võõrana näida. Kindlasti iseloomustab Peritit märksõna julgus. Julgus panna kokku sobima Aasia ja Ida-Euroopa mustrid ja kangad on midagi erilist, mida igal pool näha ei saa.

Vaata ka seda: Kes on Eesti parimad disainerid ja miks?

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Marii Parts
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Marii Parts Foto: Erlend Štaub/TFW

Jaapani stiilis rõivad panevad Sind tundma särava geišana ja lisaks sellele on nad äärmiselt mugavad ja ilusad. Periti looming sobib kandmiseks nii kontorisse, restorani ja miks mitte nautida ilu ka kodumugavustes hõljudes.

Lavatagune sumin on samuti omaette põnev kogemine – õrn ärevus, mis lavale astudes elevuseks transformeerub, on nii nauditav! Eriti, kui on võimalus kanda midagi nii isikupärast nagu Periti looming. Minu jaoks oli modellina kaasalöömine väga eriline elamus.

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon»  / laval Marii Parts
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon»  / laval Marii Parts Foto: Erlend Štaub/TFW

Perit Muuga etendusele lisasid vürtsi võimsa karakteriga kuulsad kaunitarid moelaval. Modellina astusid üles näiteks supervormis ja sädelev muusik-akrobaat-postitantsija Laura Põldvere.

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Põldvere
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Põldvere Foto: Erlend Štaub/TFW

Laura energiast laetud ilmumine avas etenduse.

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Põldvere
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Põldvere Foto: Erlend Štaub/TFW

Teine kõndiv energiakärgatus lavalaudadel oli rokkar Laura «Mikker» Prits. Milleks moelaval end vaid kõndmisega ahistada, kui seal saab suurepäraselt ka tantsu lüüa!
 

Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits Foto: Erlend Štaub/TFW
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits
Perit Muuga kollektsioon «Pöörane dimensioon» / laval Laura Prits Foto: Erlend Štaub/TFW
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles