See lihtne vahend kaitseb kiharaid kuumuse eest

Naine
Copy
Argaaniaõli on pärit Marokost ja seal on see tuntud kui vedel kuld, sest seda kasutatakse nii tervislikuma toitumise, ravi kui ka ilu eesmärgil.
Argaaniaõli on pärit Marokost ja seal on see tuntud kui vedel kuld, sest seda kasutatakse nii tervislikuma toitumise, ravi kui ka ilu eesmärgil. Foto: Shutterstock

See on igavene dilemma: kuidas kasutada lokitange või juuksesirgendajat nii, et kiharad näeksid ilusad välja, kuid ei kannataks liigse kuumuse tõttu? Appi tuleb argaaniaõli!

Argaaniaõli on pärit Marokost ja seal on see tuntud kui vedel kuld, sest seda kasutatakse nii tervislikuma toitumise, ravi kui ka ilu eesmärgil. Üks suurimaid kosmeetilisi kasutusalasid ongi juuksed.

Miks argaaniaõli juukseid kuumuse eest kaitseb?

Argaaniaõlil on kõrge põlemistemperatuur – 215 kraadi. Kui hoiad lokitange või sirgendajaid sellest madalamal temperatuutil, ei jõuagi su juuksed sinna punkti, kus need kahjustuvad.

Lisaks toidavad argaaniaõlis leiduvad rasvhapped juukseid. Argaaniaõlis on palju niisutavaid koostisosi, mis aitavad elavdada kuumusest kahjustatud ja stressis juukseid.

Üks levinumaid tagajärgi kuumtöödeldud juuste puhul on lõhenenud juukseotsad, mis kipuvad sõna otseses mõttes murduma. Kuid niisutatud juuksed on paindlikumad ja kohanevad paremini ka karmide teguritega, nagu kuumus, ilmastik ja keskkonnamõjud, kirjutab thelist.

Kuidas argaaniaõli kasutada?

  • Kanna seda õrnalt juustele pärast pesu
  • Tee maski – kanna õli juustesse ja hoia seda 15–30 minutit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles