Nii pikk on keskmine naine maailmas

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Ehkki sul pole kontrolli selle üle, kui pikaks sa kasvad, siis kasvab keskmine pikkus iga põlvkonnaga.
Ehkki sul pole kontrolli selle üle, kui pikaks sa kasvad, siis kasvab keskmine pikkus iga põlvkonnaga. Foto: Shutterstock

Meie keha muutub aja jooksul palju: me võime võtta juurde või kaalust alla, katsetada eri juuksevärve ning rõivastumisstiile – kuid pikkust me muuta ei saa, sellesamaga tuleb enam-vähem terve elu läbi ajada. Ja sest pole midagi halba, kui oled keskmisest inimesest pikem või lühem!

Medical News Today andmetel on raske hinnata naiste täpset keskmist pikkust kogu maailmas, sest igas riigis on mõõtmiseks oma viis. Kuid paljude mitteametlike allikate hinnangul on naiste keskmine pikkus 160 cm. Võrdluseks, näiteks USA naiste keskmine pikkus on 162 cm.

Our World in Data on kogunud kokku mitme riigi naiste keskmise pikkuse, mis näitab, kui lai see vahemik on. Nende andmete põhjal on kõige pikemad naised Lätis (169,8 cm) ja kõige lühemad Guatemalas (149,3 cm).

Ka ühe riigi piires võib pikkus erineda sõltuvalt eri teguritest, näiteks rahvus.

Ehkki sul pole kontrolli selle üle, kui pikaks sa kasvad, siis kasvab keskmine pikkus iga põlvkonnaga. Kogu maailmas on inimesed viimase sajandi jooksul kasvanud pikemaks, kusjuures Euroopa ja Ida-Aasia riigid on oma keskmist pikkust kõige rohkem kasvatanud. See on suuresti tingitud meditsiini, toitumise ja elukvaliteedi arengust, kirjutab thelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles