Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Viga, mida piima hoidmisel külmikus tehakse

Piima paremaks säilimiseks piisab, kui tunda oma külmkapi hingeelu
Piima paremaks säilimiseks piisab, kui tunda oma külmkapi hingeelu Foto: Shutterstock

Toiduohutusekspert Theresa Keane selgitab, miks ei tohiks piima külmkapi ukseriiulis hoida ning millised on parimad kohad liha ja juurviljade hoidmiseks.

Keane'i sõnul on parem hoida piima külmikus riiulil, pudeli uksele panemine on viga. Ta selgitas, et riiulitel hoitud toit on paremini jahutatud, nii püsib see kauem värske. «See on eriti oluline, kui teie külmik ei jahuta üldiselt piisavalt,» ütleb ta.

Therese arvates on sobiv hoida piima külmkapi ukses seni, kuni see koht külmikus hoiab õiget temperatuuri vahemikus 0–5 kraadi Celsiuse järgi. «Kontrollige alati, kui külm on teie piim. Pakend peaks olema käes hoidmiseks liiga külm. Ostke ainult nii palju piima, kui saate kiiresti ära kasutada. Parem osta seda sageli, aga vähehaaval,» rääkis asjatundja.

Tagasi üles