Kas ja kuidas saab alkohoolikust elukaaslast aidata?

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Alkoholisõltlane on võimeline varjama oma haiguse ulatust sõprade, vanemate või töökaaslaste eest, kuid lähedase partneri eest on pohmelle, alkoholivarusid ja korduvaid luhtunud katseid joomine maha jätta hulga raskem salajas hoida.
Alkoholisõltlane on võimeline varjama oma haiguse ulatust sõprade, vanemate või töökaaslaste eest, kuid lähedase partneri eest on pohmelle, alkoholivarusid ja korduvaid luhtunud katseid joomine maha jätta hulga raskem salajas hoida. Foto: Shutterstock

Kui lähedane võitleb alkoholisõltuvusega, kannatavad selle tagajärjel ka perekond, sõbrad ja töökaaslased. Enamasti langeb suurim osa valust ja pettumusest elukaaslasele või partnerile.

Sõltuvusega võitlevate inimeste kaaslased tunnevad sageli meeleheitlikku soovi olukorda muuta või isegi usuvad, et see on nende kohustus, kuid see ei ole tõsi. Mõnikord on alkohooliku aitamiseks parim, mida saad teha, keskenduda omaenda vaimsele ja füüsilisele tervisele. Ilma selleta ei saa sa olla sõltlasele toetavaks partneriks. Ühtlasi on esimene samm aktsepteerida, et sina ei saa teist inimest muuta.

Alkohoolik on võimeline varjama oma haiguse ulatust sõprade, vanemate või töökaaslaste eest, kuid lähedase partneri eest on pohmelle, alkoholivarusid ja korduvaid luhtunud katseid joomine maha jätta hulga raskem salajas hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles