Töötajale vastu tema tahtmist peo korraldanud USA ettevõte peab maksma üüratu valuraha

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameeriklane kaebas oma tööandja kohtusse, sest ettevõte ei austanud tema soovi oma sünnipäeva tööl mitte tähistada.

Kevin Berling ütles 2019. aastal Covingtoni Gravity Diagnosticsi juhile, et sünnipäeva tähistamine põhjustab talle tohutut stressi. Nimelt kannatab mees ärevushäire all ja taoline tähelepanu võib esile kutsuda lausa paanikahoo. 

Hagi kohaselt büroojuht aga unustas tema palve ja korraldas talle siiski peo. Nagu karta võis, tabaski Berlingut paanikahoog. Ta lahkus kohe peolt ja veetis oma lõunatunni autos, kirjutab CBS News.

Järgmisel päeval kutsuti Berling nõupidamisele, kus arutati tema käitumist. Ülemuse sõnul varastas mees kolleegidelt kogu rõõmu ja käitus nagu väike tüdruk. Peagi Berling vallandati. Ettevõttes öeldi mehele, et kuna ta on vihane, siis kardetakse tema vägivaldseks muutumist. 

Berling väitis hagis, et ettevõte diskrimineeris teda puude tõttu ja maksis talle kätte selle eest, et ta nõudis erikohtlemist. 

Kaks päeva kestnud kohtuprotsessi järel jõudis vandekogu otsusele, et ettevõte peab maksma Berlingule 450 000 dollarit. 300 000 dollarit moraalse kahju tekitamise eest ja 150 000 dollarit saamata jäänud töötasu eest. 

Ettevõtte advokaat Katherine Kennedy ütles, et ettevõte eitab jätkuvalt vastutust ja kasutab oma kohtujärgseid võimalusi. Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Julie Brazili sõnul olid ohvrid teised töötajad, mitte hageja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles