SÕDA JA ARMASTUS ⟩ Ukrainas on sõjamöllu keskel abiellunud juba ligi 22 000 paari

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Siin pildil on paar, kes abiellus 7. aprillil Kiievis. Samal ajal käib Ukrainas ulatuslik sõjategevus, kuid armastus ei küsi aega.
Siin pildil on paar, kes abiellus 7. aprillil Kiievis. Samal ajal käib Ukrainas ulatuslik sõjategevus, kuid armastus ei küsi aega. Foto: Shutterstock

Ukraina justiitsministeerium teatas Facebooki vahendusel, et on lihtsustanud abielude registreerimist seijaseisukorra ajal. Ukraina paarid saavad nüüd esitada avalduse ja abielluda ühe päevaga kasvõi video vahendusel.

Ukrainas on abielu registreerimine lubatud igas perekonnaseisubüroos, kus sõjategevust ei toimu. Teatud tingimustel võivad abielu registreerida ka need, kes pole perekonnaseisubüroode töötajad. Näiteks võib registreerijaks olla nii politseinik kui ka sõjaväelane. Eelkõige on see oluline sõjaväes teenivate naiste ja meeste jaoks - neile anti võimalus abielluda ka video vahendusel.

Nad saavad võtta ühendust oma ülemaga ja taotleda videosilla teel abiellumist. Seega saab abielu registreerida veebikeskkonna Zoomi vahendusel ka siis, kui üks abikaasadest füüsiliselt kohal ei ole.

Alates ulatusliku sõjategevuse algusest on abiellunud juba ligi 22 000 Ukraina paari, mida on tavapärasest rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles