FOTOD ⟩ Tuvastati naine, kes julgustas oma meest ukrainlannasid vägistama (1)

Naine
Copy
Vilniuses toimus Venemaa saatkonna ees meeleavaldus Vene sõdurite naistevastase vägivalla vastu Ukrainas.
Vilniuses toimus Venemaa saatkonna ees meeleavaldus Vene sõdurite naistevastase vägivalla vastu Ukrainas. Foto: Petras Malukas / Scanpix

Nädala alguses jõudis avalikkuse ette Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) lindistus Vene sõjaväelase ja tema abikaasa omavahelisest vestlusest, kus naine julgustas oma meest Ukraina naisi vägistama. Tänu Ukraina õiguskaitseorganite allikatest saadud telefoninumbritele õnnestus nende isikud kindlaks teha.

Ukraina uurivad ajakirjanikud koos raadioga «Vabadus» tuvastasid, et vestlus toimus Vene sõjaväelase Roman Bõkovski ja tema abikaasa Olga Bõkovskaja vahel. Mõlemad on pärit Venemaal asuvast Orjoli linnast, kuid 2018. aastal koliti koos pisipojaga okupeeritud Krimmi. On teada, et kõne ajal viibis Roman Hersoni oblastis.

Saamaks kinnitust, et tegemist on õigete isikutega, helistasid ajakirjanikud nii Romanile kui ka Olgale. Hääled kattusid täielikult Ukraina eriteenistuse helisalvestisel olevate häältega.

Olga Bõkovskaja ja Roman Bõkovski
Olga Bõkovskaja ja Roman Bõkovski Foto: Kuvatõmmis videost

Roman on endine Vene ajateenija, kes teenis rügemendis, mis osales ka Krimmi okupeerimisel Venemaa poolt. Sotsiaalmeediast nähtavate fotode põhjal saab öelda, et alates 2016. aastast on ta Vene rahvuskaardi liige. Täiemahulise sõja alguses tungis ta Hersoni piirkonda, kus sai haavata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles