SUPERNIPP! ⟩ Säravad ja triibuvabad aknaklaasid saad ootamatult küpsetuspulbri abil

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Aknapesu
Aknapesu Foto: Shutterstock

Aknaid tootva ettevõtte Safestyle ekspert Adam Pason nimetas viisi, mis on ühtaegu nii tõhus, kui soodne. Kevadel on aknapesu pea igas kodus kavas, siit tuleb tõhus nipp, kuidas eriti lihtsa vaevaga maksimaalne tulemus saada. 

Sel  viisil saad aknaklaasid säravpuhtaks ja neile ei jää mingeid triipe ega plekke. 

Klaaspindade pesemiseks ja nende sära tagasmiseks aitab eksperdi sõnul tavaline odav supermarketitest saadav küpsetuspulber, mis pea iga kodu köögikapis olemas on. Pawson seletas protseduuri lahti: kõigepealt pühkige klaaspindadelt tolm kuiva mikrokiust lapiga, seejärel kasutage pesemiseks lahust, mis sisaldab ühe osa lahjat lauaäädikat ja kümme osa vett. 

Eksperdi sõnul on peamiste saasteainete eemaldamisel vaja raputada majapidamispaberile väike kogus küpsetuspulbrit ja pühkida aknaklaas sellega üle, et sära tagastada. See toimib kerge abrasiivse ja tõhusalt mustust eemaldava vahendina ning selle koostises olevad nõrgad leelised ja happed lahustavad kergesti kõik orgaanilised ühendid. Muuhulgas nii mustuse ja rasva nii klaasist kui ka plastist aknaraamidest ja aknalauadest. Pärast seda on vaja küpsetuspulbri jäänused klaasilt loputada ainult sooja veega ja pühkida klaas kuivaks.

Edasi ei jää üle muud, kui säravpuhast tulemust nautida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles