USA Transsooliste üleviimine naistevanglasse on põhjustanud kinnipeetavate seas rasestumisi (1)

Naine
Copy
Naistevangla Edna Mahan.
Naistevangla Edna Mahan. Foto: SETH WENIG / Scanpix

New Jersey naistevanglas jäi rasedaks kaks naist, kes astusid seksuaalvahekorda transsooliste kinnipeetavatega.

Juhtum leidis aset Edna Mahani naiste parandusüksuses. Vanglaülemate sõnul oli seks mõlemal juhul konsensuslik. 

On ebaselge, kas naised seksisid sama transsoolise kinnipeetavaga või oli tegemist kahe erineva vangiga. Edna Mahanis on üle 800 naise, 27 neist transsoolised.

Samuti on ebaselge, kui kaugel nende kinnipeetavate rasedus on ja kas nad kavatsevad oma lapse ka ilmale tuua. Selles osas on algatatud uurimine, kirjutab Daily Mail.

Parandusasutuses hakati majutama transsoolisi naisi – sealhulgas neid, kes pole veel soovahetusoperatsiooni läbinud – eelmisel aastal. Sellisele kokkuleppele jõuti pärast transnaise, kes oli sunnitud elama 18 kuud meestevanglas, algatatud kohtuasja. 

Viimaste aastate jooksul on Edna Mahani vangla sattunud paljudesse skandaalidesse. Mitmed vanglaametnikud on end seksuaalse kuritarvitamise ja väärkäitumise eest süüdi tunnistanud või süüdi mõistetud. 

Uurimise käigus avaldatud kaadrid näitasid, kuidas täielikult soomustatud vangivalvurid peksid naisvange, piserdasid neid pipragaasiga ja tirisid kambrist välja. Ühte kinnipeetavat löödi riigiprokuröride sõnul väidetavalt 28 korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles