Tallinnas avatakse uus kool, mis mõeldud kõikidele muusika- ja balletisõpradele

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Raadio Elmar hommikuprogrammis rääkis trummar Reigo Ahven. Eestisse on tekkimas uus õppeasutus. Tallinna Muusikakeskkool, Tallinna Balletikool ja Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ühinevad ja koodnimetajaks saab MUBA. Rütmimuusika õppejõud Ahven rääkis kooli eripärast ja sellest, kes on õpilaste hulka oodatud.

«Saan aru, et kooli on natuke krüptiline nimi - on see siis nagu muusika tuba?! Tegelikult on kõik väga lihtne - Tallinna Muusika-, ja Balletikool ja Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ühinevad. Meile tundus, et kui on olemas juba KUMU ja teised ilusad lühikesed kõlavad nimed, siis MUBA sobib samuti,» märkis Reigo Ahven.

Kool asub 23 860 ruutmeetril ja avab oma uksed tänavu aasta sügisel. Ahvena sõnul on muusika ja ballett omavahel vägagi seotud ja üks ei saa ilma teiseta, eriti kui vaadates tagasi kultuurilukku. «Kool on pühendatud muusikale ja balletile, rajatis asub Pärnu maanteel, kohe Õnnepalee kõrval,» lisas Ahven.

Tulevase õppetöö raames toimuvad juba konsultatsioonid ja peagi algavad ka sisseastumiskatsed. «Koolis saab olema ligikaudu 700 õpilast! Kõige koordineerimine võtab omajagu aega - me ei saa ju tahvleid lihtsalt lapiga üle lasta ja lilli kasta. Hetkel käib majas veel kiivritega jooksmine. Mida varem hakkame õpilaste ridu sättima, seda parem. Seetõttu ongi registreerimine ja katsed varajaseks toodud,» rääkis kooli õppejõud. 

«Uus õppehoone veel valmis pole ja katsed toimuvad vanades majades. Kes tahab tulla rütmimuusikat õppima, tema katsed on aprilli lõpus Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ruumides. Ballettiõppe katsed toimuvad Tallinna Balletikoolis ja muusikaalased katsed toimuvad Nõmmel, Muusikakeskkooli hoones,» täpsustas mees.

Kogu info tulevase õppetöö kohta on leitav kooli kodulehelt. «Sealt saab juba nii palju informatsiooni, et eriti palju enam õhku jääda ei tohiks,» lisas Ahven.

Millise tasemega õpilased on tulevasse kooli oodatud? «Kõik sõltub sellest, millisesse klassi astuda. Tallinna Muusikakeskkool on tuntud oma kõrge taseme poolest, sinna on raske tulla katsetele, kui pole mitte kunagi muusikat õppinud. Aga lihtne vastus küsimusele, keda me ootame - me ootame kõiki, kellel on eriline rõõm ja kirg muusika ning tantsu järele,» sõnas Reigo Ahven raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula täispikka intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles