«Me kohtume taevas.» 9-aastase Ukraina tüdruku südantlõhestav kiri emale (3)

Naine
Copy
Galia kiri emale.
Galia kiri emale. Foto: Anton Geraštšenko / Twitter

Väikese tüdruku kiri oma surnud emale paljastab taaskord Vene-Ukraina sõja südantlõhestavad tagajärjed. 

Üheksa-aastane Galia kirjutas selle kirja oma emale, kes suri Borodjankas. Fotot kirjast jagas Twitteris Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko.

Galia kirjutas kirja 8. märtsil, vähem kui kaks nädalat pärast seda, kui Venemaa president Vladimir Putin alustas täiemahulise sissetungiga Ukrainasse, märgib CBS News.

«Ema, see kiri on sinu kingitus,» kirjutas tüdruk. «Kui sa arvad, et kasvatasid mind ilmaasjata, siis sa eksid. Aitäh sulle nende üheksa aasta eest. Suur tänu minu lapsepõlve eest. Sa oled maailma parim ema! Ma ei unusta sind iial! Ma soovin, et sa oleksid taevas õnnelik. Soovin, et sa saaksid taevasse. Me kohtume taevas. Püüan käituda nii, et pääseksin taevasse. Saadan musisid.»

Geraštšenko sõnul suri väikese tüdruku ema Borodjankas, Ukraina linnas, kus on pärast Vene vägede sissetungi valitsenud kohutavad tingimused. Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles eelmisel nädalal, et olukord on seal veelgi hullem kui naaberlinnas Butšas, kust on jõudnud avalikkuseni kohutavaid pilte tapetud tsiviilisikutest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles