Jõhkralt vägistatud 83-aastane ukrainlanna: oleksin eelistanud pigem surra

Naine
Copy
Vene sõduri poolt vägistatud 83-aastane Vera.
Vene sõduri poolt vägistatud 83-aastane Vera. Foto: Kuvatõmmis videost

Ukraina naised on pidevas ohus ning sõja jätkudes ilmneb üha rohkem tõendeid seksuaalvägivalla kohta.

83-aastane pensionil kooliõpetaja Vera rääkis CBS Newsile, et kui Vene väed eelmisel kuul tema küla okupeerisid, siis langes ta vägistamise ohvriks (turvalisuse huvides ei kasuta CBS News naise perekonnanime ega avalda küla, kus ta elab).

«Ta haaras mul kuklast. Ma hakkasin lämbuma, ma ei saanud hingata,» kirjeldas naine toimunut. «Ütlesin tollele, kes mind vägistas: «Ma olen piisavalt vana, et olla teie ema. Kas te laseksid sel juhtuda oma emaga?» Mind sunniti vaikima,» jätkas ta.

Vera sõnul oli samal ajal kodus ka tema invaliidist abikaasa, keda sõdurid samuti peksid.

«Kui ta lõpetas, haaras ta pudeli viina,» rääkis naine ning lisas: «Kui küsisin, kas võin riided selga tagasi panna, ta käratas: «Ei!»» Kui sõdur majast lahkus, olevat ta väljas kolm korda õhku tulistanud.

«Olen seisus, kus ma pole ei surnud ega elus.»

Ukraina sõjaväelased viisid CBS Newsi Vera külla, sest nad olid kuulnud teateid Vene vägede seksuaalrünnakutest.

Kohalikud rääkisid ajakirjanikele, et seal vägistati ka teisi, sealhulgas 16-aastast tüdrukut. CBS News ei ole suutnud ühtegi väidet iseseisvalt kontrollida, kuid Vera lugu oli üksikasjalik, veenev ja südantlõhestav. Vera andis juhtunust teada ka Ukraina politseile, kes võttis linad testimiseks kaasa.

«Ta oleks pidanud mind tulistama. Ma soovin, et ta oleks mind tapnud selle asemel, mida ta tegi,» tunnistas ukrainlanna.

«Kõik teeb haiget. Olen seisus, kus ma pole ei surnud ega elus. Enne tundsin kevadest rõõmu, nüüd ei tunne enam midagi. Mul pole midagi,» sõnas Vera südantlõhestavalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles