Esimest korda moenädalal üles astunud disainer lõi publikul vaimustusest hinge kinni

Copy
Siret Designi võrratu haute couture-kollektsioon. Iga meisterlik mudel on disainer Siret Esko enese tikitud ja see peen töö on valminud nädala kuni seitsme nädala jooksul. FOTO: Erlend Štaub/tfw
Siret Designi võrratu haute couture-kollektsioon. Iga meisterlik mudel on disainer Siret Esko enese tikitud ja see peen töö on valminud nädala kuni seitsme nädala jooksul. FOTO: Erlend Štaub/tfw Foto: Erlend Štaub/TFW

Suurima põnevusega oodatakse Tallinn Fashion Weekil nende moeloojate kollektsioone, kes sel laval varem käinud pole. Vahel on üllatus hea, vahel vastupidi. Värsket lähenemist näeb alati. Märgi Siret Design all tegutseva tikkimistalendi Siret Esko loomingut aga sobib kõige paremini kirjeldama üks sõna, mida on väga harva alust kasutada: perfektne!

​Mis teeb moe põnevaks? Efektid, kontrastid ja ootamatud vormid. See on tee, mida mööda enamasti minnakse, et tähelepanu teenida. Aga kui lavale tipib mustvalge kollektsioon, eranditult lihtsad siluetid ja geomeetrilised kaunistused – kuidas saab selline asi põnev olla? Kui meistri puudutust mängus pole, ega siis ei saagi! Seda vaimustavam oli Siret Esko moekollektsioon tema moemärgi Siret Design alt.

Tallinn Fashion Week kutsus disaineri ise osalema, märgates tema suurepäraseid töid. «Ma ise poleks julgenud ennast pakkuma minna,» tunnistab Siret Esko. «Mulle pole pähegi tulnud, et olen moedisainer. Ma olen graafiline kunstnik ja tikandikunstnik. Usun siiski, et salajas ma ootasin seda kutset.» Aga ettepanekule järgnes viis kuud tohutut tööd, pikad päevad tikkimist, sest nii uskumatu kui see ka pole – kogu see filigraanne, miljonitest helmestest moodustuv ilu valmis disaineri enda käte all!

«Kõik algas sellest, et mind kutsuti Belgia moenädalale, kuna üks korraldajatest nägi mu loomingut,» meenutab Siret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles