Kui tihti tuleks masturbeerida?

Naine
Copy
Masturbeerimisest on kõvasti kasu tervisele: see vaigistab valu ja vähendab stressi, lisaks hoiab suguelundid heas vormis
Masturbeerimisest on kõvasti kasu tervisele: see vaigistab valu ja vähendab stressi, lisaks hoiab suguelundid heas vormis Foto: Shutterstock

Enesearmastus ei ole enam ammu tabu, vaid midagi suurepärast. Aga kui tihti peaks teadlaste arvates masturbeerima? Ja kui tihti masturbeerib enamik naisi?

2017. aastal ajakirjas PLOS One avaldatud uuringu järgi oli umbes 64 protsenti meestest ja 40,8 protsenti naistest viimase kuu jooksul masturbeerinud. Ja seksuaalse heaolu brändi TENGA uuringu järgi masturbeerivad naised keskmiselt kaks korda nädalas, mehed aga iga teine päev.

Masturbeerimisest on kõvasti kasu ka tervisele: see vaigistab valu ja vähendab stressi, lisaks hoiab suguelundid heas vormis. Orgasmi ajal vabanevad endorfiinid aitavad naistel leevendada ka menstruatsioonivalusid. Lisaks võib väike masturbeerimine enne magamaminekut aidata sul paremini magada.

Kas on võimalik masturbeerida liiga vähe või liiga palju?

Kompulsiivset masturbeerimist peetakse sõltuvuseks. Sellisel juhul jäävad kohustused unarusse ning inimene isoleerib end teistest, et masturbeerida.

Teisest küljest, kas tuleks seda sagedamini teha? Ainult sina ise saad määrata, kui tihti sa peaksid masturbeerima. Üldiselt on vastus: siis kui sa soovid ja sul on piisavalt privaatsust, kirjutab Romper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles