PUHKA EESTIS ⟩ Sel nädalavahetusel väisa leivafestivali ja ööbi Lennusadamas

Naine
Copy
Värskelt küpsetatud leib.
Värskelt küpsetatud leib. Foto: Puhka Eestis

Selle nädalavahetuse põnevaim üritus on kindlasti Eesti esimene leivafestival Kultuurikatlas. Aga olge mureta, lisaks söömisele jagub üle Eesti ka muud tegevust.

Toit

Alustame toidust, sest tühja kõhuga ei jaksa midagi ette võtta. Nädalavahetuse tähtsaim sündmus on seekord Eesti esimene leivafestival, mis toimub Kultuurikatlas. Saad osta kaasa leiba, jahusid ja kõike head leiva peale panekuks. Lisaks töötoad, kus õpetatakse leivategu.

Muuseumid

Kui kõht leivakraamist täis, on hea võtta ette muuseumiskäik. Tallinnas on pühapäeval mitmes muuseumis tasuta sissepääs. Ahhaas aga avatakse uus spordinäitus, mis paneb proovile igas eas külastaja (aju)musklid. Mitu meetrit suudad sa vastu pidada lõputul mägironimisel? Kas tead, millise kiirusega lendab sinu visatud pall ja kui täpne sa oled? Või kas sinu hüppekõrgus võiks ligilähedalegi küündida maailmarekordile?

Alates 24. märtsist näevad Paksu Margareeta külastajad Eesti Meremuuseumi uut fotonäitust sellest, kuidas sai Lennusadamas ainulaadne vesilennukiangaar taastatud omapäraseks meremuuseumiks.

Ja nüüd midagi enneolematut – reede õhtul saab minna Lennusadamasse ööbima! Nimelt on seal sünnipäev ja selle raames on õhtu täis põnevaid ettevõtmisi. Võtke kaasa matkamadrats ja magamiskott ning veetke üks seikluslik öö muuseumis.

Muusika ja tants

Järvamaal Käru kirikus toimub laupäeval elektroonilise muusika kontsert «Elektrikirik 2022». Eriliseks muudab sündmuse pidevalt muutuv ja muusikaga sobituv valgusmäng kiriku laevõlvidel ja seintel.

Kui sind kõnetab teistlaadi muusika, tule kuula ERSO-t, Flandria sümfooniaorkestri kontserti koos Emmanuel Tjeknavorianiga või osale uuel üritusel nimega «ERM tantsib», kus tantsuansambel Tarbatu õpetab ja näitab pärimustantse.

Peredele

Kuhu lastega minna? Näiteks Tartu mänguasjamuuseumi, kus toimub laupäeval Punamütsikese perepäev. Saab mängida, meisterdada ja süüa pannkooki. Tartu loodusmaja ootab laupäeval endal juurde kõiki linnuhuvilisi: saab ehitada lindude pesakaste ja uurida erinevate lindude kohta, kes nendes pesakastides elada võiksid. Pühapäeval on aga kõik oodatud Kalamaja muuseumi, kus juba praegu valmistutakse pühapäevakohvikuks. Ja nagu ikka, toimuvad nädalavahetuseti KUMUs perehommikud.

Tuurid

Laupäeval saab Tartus minna giidiga tuurile Laulupeo radadele. Tallinnas toimub aga samal ajal tuur Kadriorus, kus vaadatakse põgusalt üle klassikalised vaatamisväärsused, aga suurem rõhk on selle kandi varjupoolel. Lisaks lahendatakse ära müsteerium, miks on Poska tänaval tupiktrammitee, mida kunagi ei kasutata. Lisaks on laupäeval kell 14 viimane võimalus külastada näitust «Pikipiirijooksja, rotipüüdja ja müüriladuja» koos kuraator Gregor Tauliga. See toimub kunstihoone galeriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles