«Väsimus ja kurnatus on kaks erinevat seisundit. Väsimus on selline, et kui sa öösel magad kenasti, siis hommikul oled puhanud ja värske. Kui on tegu kurnatusega, siis ööunest kahjuks ei piisa,» rääkis ta.
Õiged valikud toidulaual aitavad samuti meie enesetunnet parandada. «Kogu toit ja jook, sealhulgas alkohol, on ravim. Mida iganes sa manustad, teadvusta seda endale. Sa ei hakka mistahes ravimit manustama siis, kui seda sugugi vaja pole,» rääkis Rosin-Pindmaa.
«Hiinameditsiini alusel jagatakse kõik toidud yin'iks ja yang'iks. Soojad ja kuumad toidud on yang. Jahedad ja külmad toidud on yin. Toituda võiks nii, et see aitaks tasakaalustada organismi yin'i ja yang'i. Tuleb saavutada tasakaal keha ja keskkonna vahel, oleme ju loodusega üks tervik. Ei ole olemas õigeid ega valesid toiduaineid. Teatud aastaaegadel ja tingimustel sobivad erinevad toidud,» sõnas terapeut.
Kevadel on vaja keha toetada vürtsika, kerge ja sooja toiduga. «Selline valik paneb kehas energia liikuma. Sobivad hästi ka kevadel kasvavad rohelised taimed, näiteks murulauk on suurepärane,» lisas ta.
«Suvel võiks süüa teravaid toite, mis aitavad keha poorid lahti hoida. Nii saab liigse soojuse higiga välja viia. Sobib süüa ka puuvilju ning mõningal määral piimatooteid - sellel on niisutav toime,» rääkis ta.
Rosin-Pindmaa rõhutas, et mistahes aastaajal tasuks vältida liiga külmade jookide ja söökide tarbimist. «Liiga külm toit kahjustab põrna seedimise tuld,» rääkis ta.