UKRAINA TOETUSEKS ⟩ «Selline raskekahurvägi korraga koos ühel laval!»

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Võimas kontsert Ukraina heaks – vaata, kuula, anneta!
  • Parimad muusikud ühel laval – see on ainukordne elamus
  • Kontserti kannavad 16.03 kell 20 üle Kanal 2, Raadio 2, Raadio 4, Postimees

Olgugi Eesti väike, siinsete inimeste süda on suur. Ukrainale appiruttamise julgus on selle selgeks kinnituseks. Nüüd on igaühel võimalik toetada sõjas kannatanuid, päästa elusid ja teha seda väga vinge kontserdi abil. Mitte kunagi varem pole Eesti muusika raskekahurvägi pea üleöö ühele lavale koondunud, et aidata. Vaataja saab õilsasse eesmärki panustada annetades. 

Kontsert «Slava Ukraini» jõuab vaatajateni 16. märtsi õhtul kell 20. Mille poolest on see erakordne? Esiteks tähendus – miks muusikud seda teevad. Muusika vägi on hoopis teine, kui selle eesmärk on maailma parandada ja elusid päästa. Teiseks esinejate nimistu – ühele lavale astub tõeline parimate paraad ning seda ilma stiili- ja eapiirita. Suur eesmärk ühendab meid. Ja kolmas on unikaalsus – selline sündmus on ainulaadne, leia see aeg, et elamusest osa saada!

Aita Ukrainat kohe, liinid on juba avatud:

900 2406 – annetad 10 €

900 2407 – annetad 25 €

900 2408 – annetad 50 €

Sinu annetus päästab elusid! Kogutud annetusi kasutatakse kiirabiautode ja minibusside ostmiseks, nende sisustamiseks vajalike vahenditega ja koheseks saatmiseks otse linnadesse, kus abi on kõige enam ja kõige kiiremini vaja.

Mart Normet, üks korraldajatest

Kogu see kontsert on rahvaalgatus. Meie eelarve on null. Meid motiveerib siiras soov aidata ja midagi reaalset korda saata. Kõik kingivad oma aja tasuta, annavad tehnika tasuta, see on kõige puhtam heategevus. Laval on meil ports parimaid professionaale, kes on otsustanud oma meelsust näidata. Ma ei suuda ära tänada neid inimesi, kes ideega kaasa tulid! Tahaks igaühte eraldi tänada, kättpidi – laval on 200 inimest ja lava taga 100.

Andres Kõpper ehk NOËP oli see suure südamega muusik, kes ütles esimesena välja: «Meil tuleb teha midagi suurt, et aidata!»
Andres Kõpper ehk NOËP oli see suure südamega muusik, kes ütles esimesena välja: «Meil tuleb teha midagi suurt, et aidata!» Foto: Erakogu

Sõja kolmanda päeva hommikul helistas mulle Andres Kõpper Lätist – ta oli parasjagu sealsel muusikaauhindade jagamisel, mis kohe muudeti suureks heategevuskontserdiks. Ütles tuliselt, et Eestis tuleb ka heategevuskontsert teha. Suurelt ja kohe!

Mul oli tegelikult plaanis väikene perepuhkus, aga sealt läks mõte töösse ja olengi non-stop (vahetpidamata – toim) seda asja korraldanud.

Kuidas inimesed kaasas tulid? Koheselt! See on tohutu ühtsus, mida sõja traagika on tekitanud. Muusikutel ja ürituste korraldajatel on ju väga rasked ajad, kaks koroona-aastat on ju väga rahakotti puudutanud. Kuid nägin selgelt, et meie kultuurimuskel tugev, oleme jälle koos. Kultuur on miski, mille peale saame alati kindlad olla. Ja kultuur on ka see, mille eest meil tasub võidelda. Meie olemegi kultuur, see on meie identiteet. Rasketel aegadel on kultuurirahvas väga üksmeelselt väljas!

See energia ja kirg on uskumatu. Kahjuks on meil ainult kolm tundi, sest artiste, kes tahaks appi tulla, oleks tegelikult veel väga palju.

Kontsert toimub virtuaalse elamusega selleks, et saaksime luua midagi väga suurejoonelist, üle riigipiiride ulatuvat ja samas väga intiimset. Kanname seda üle ka Ukrainas, et neile otseselt toetust avaldad.

Kasutame Alexela lava stuudiona 360 kraadi, see annab artistidele erakordse loomingulise vabaduse. Mitte klassikaline gala, et teed suu punaseks, laulad ära ja lähed lavalt minema. Me oleme laval kõik koos. Meie siht on luua täiesti kordumatut atmosfääri. See tunne peaks jõudma inimesteni kodudes või kus iganes nad seda vaatavad. Äratama soovi ise ka head teha.

Mart Normet, üks heategevusliku kontserdi korraldajatest.
Mart Normet, üks heategevusliku kontserdi korraldajatest. Foto: Erlend Štaub

Robert Rool, õhtujuht

Nii kui me kuulsime plaanist Ukrainat heategevuskontserdiga toetada, siis me hüppasime kolmekesi «Õhtu!» kambaga otsekohe paati. Kas tulete? Muidugi tuleme! Meie võimalus käed külge panna on anda ettevõtmise heaks oma hääl ja nägu ja me teeme seda hea meelega.

Meie läheme kogu seda suurt sündmust konfereerima ja juhatame sisse sajad säravad artistid. Anname oma panuse meeleolu loomisse, et kõik kulgeks sujuvalt. Ja tuletame headele vaatajatele meelde, kuidas saavad nemadki anda oma panuse Ukraina toetuseks. See käib väga lihtsalt kolme annetustelefoni numbri kaudu ja ise saab valida, kas annetada 10, 25 või 50 eurot. Ma olen päris kindel, et inimesed tulevad kaasa.

Ukraina on hädas, inimesi rünnatakse ja neid on vaja aidata kohe! Minu jaoks on võimas, kui kiiresti selline kontsert püsti pandi. Kui ühele lavale saadakse nii kiirelt Eesti meelelahutusmaailma ja riigijuhtide koorekiht, kes kõik on nõus panustama oma nappi ja kallist aega, et aidata ja toetada neid, kes nii kaugel ja samas nii lähedal vajavad meie abi, see on üllas ja siiras! Seal pole mitte ühtegi negatiivset momenti. Tasub kindlasti osa saada! Laval on tõesõna Eesti parimad, selline artistide raskekahurvägi, kes muidu lava ei jagaks ega samal laval kokku ei saaks. Unikaalne ja kordumatu elamus, kus emotsioonid pannakse liikuma ja luuaks palju head.

Vaadake kontserti ja kui teil on, mida anda, siis andke. Loodame, et kui kunagi peaks meil endil abi vaja minema, siis on terve Euroopa sama ühtne ja tuleb ka meile appi.

Robert Rool «Õhtu!» saatejuhtide kuldsest kolmikust, kes üheskoos veavad Ukraina toetuseks toimuvat heategevuskontserti.
Robert Rool «Õhtu!» saatejuhtide kuldsest kolmikust, kes üheskoos veavad Ukraina toetuseks toimuvat heategevuskontserti. Foto: Erakogu

Heategevuslik tele- ja raadiokontsert «Slava Ukraini»

Millal: 16.03.2022 kell 20.00–23.00

Vaata: Kanal 2

Kuula: Raadio 2, Raadio 4

Vaata otseülekannet: Postimees online

Saatejuhid: Robert Rool, Jüri Butšakov, ja Piret Laos

Esinejad: Svjata Vatra, Ivo Linna, NOËP, Nublu, Alika Milova, Mari Jürjens, Lenna, Mihkel Raud, Hendrik Sal-Saller, Metsatöll, Curly Strings, Gameboy Tetris, Liis Lemsalu, Genka, Terminaator, Reigo Ahven, Villu Veski, Valter Soosalu, Laura Põldvere, Levski, Mari Kalkun, Daniel Levi, Marko Matvere, Liisi Koikson, Ott Lepland, Riho Sibul, Eesti Rahvusmeeskoor, üle-eestiline neidudekoor Leelo, kammernaiskoor Sireen, kammernaiskoor Musamari, Eesti Raadio Laulustuudio tütarlastekoor

Foto: Slava Ukraini
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles