Haapsallu tööle läinud ukrainlannad: eestlased, palun ärge vihake vene keelt

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

58-aastane Rein töötab igapäevaselt taksojuhina. Kuigi hullumeelselt kõrgeks muutunud kütusehinnad panevad teda iga päev üha enam ametist loobumisele mõtlema, ei suuda mees jätta nõrgemaid aitamata. Näiteks sõidutab ta vabatahtlikuna sõjapõgenikke. 

Sattusin teisipäeval Reinuga tööle sõitma ja ta rääkis südantsoojendava loo Ukrainast turvalisse Eestisse tulnud emast ja tütrest, keda ta mõni tund varem Haapsallu sõidutas. Mul õnnestus tütar Ksenja ja ema Allaga lühike videokõne teha, kus nad palusid enda, oma pere ja kõigi kaasmaalaste poolt eestlaseid tänada. Nad ei soovinud oma näoga artiklis esineda, sest soovivad võimalikult vähe tähelepanu. 

Vaid paar päeva peale Eestisse jõudmist kolisid Ksenja ja Alla juba Tallinnast Haapsallu, kus neid ootas ees töökoht Rannarootsi lihatööstuses. Tütre sõnul on tal eestlannast sõbranna, kes oli abiks töökoha leidmisega. Ema ja tütar on äärmiselt tänulikud, et neil on võimalus endal oma elatist teenida ja hakata kulusid katma. Alguses majutatakse nad hostelisse ja elukoha pärast Haapsalus muretsema ei pea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles