PROOVI JÄRGI ⟩ Lihtne harjutus aitab kindlaks teha, kui hea on sinu tasakaal

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Õnneks pole oma tasakaalu kontrollimiseks vaja heinamaale ronida.
Õnneks pole oma tasakaalu kontrollimiseks vaja heinamaale ronida. Foto: Pexels

Ilmselt soovivad kõik inimesed olla heas vormis, sest see on kasulik nii sinu kehale kui ka vaimule. Aga kuidas oma vormisolekut kontrollida?

Ühe hea vormi juurde kuuluva olulise elemendi, tasakaalu hoidmise kontrollimiseks on internetis tore ja lihtne test, mille abil saad oma stabiilsust kergesti hinnata. Vaja läheb vaid sokke ning paeltega tossupaari. Nalja lisamiseks võid kallima või sõbraga kasvõi mõõtu võtta, kumb teist enne üsna lihtsana tunduva ülesande sooritab.

Seisa paljajalu põrandal ning aseta enda ette tossud ja sokid. Nüüd tõsta üks jalg maast lahti, võta üles sokk ning pane see jalga. Seejärel võta toss, tõmba jalga ning seo kinni paelad. Tundub lihtne? Trikk on selles, et seda kõike tuleb teha ilma, et üles tõstetud jalg maad puudutaks. Alles siis, kui sokk ja toss jalas ning paelad seotud, võid jala maha panna. Seejärel korda seda kõike teise jalaga.

Kui suutsid mõlemad jalad katta ilma, et oleksid kusagilt toetust otsinud või jalga maha toetanud, siis palju õnne - sinu tasakaaluga on kõik korras! Kui see tekitas sulle raskusi, siis tuleks sul oma tasakaaluga veel veidi tööd teha. Allpool olevast videost näed ka visuaalselt, milline test välja näeb.

@jenniferlvasco Have you tried this? #oldmantest #balancetest #balancechallenge #fyp ♬ Old Man Test - Nsima Inyang
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles