Tartus ühendavad koorid laupäeval Ukraina toetuseks hääled ja väe

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Lauri Breede seisab raekoja platsil kuhu laupäeval on plaanis ülesse panna lava ning teha kontsert Ukraina toetuseks.
Lauri Breede seisab raekoja platsil kuhu laupäeval on plaanis ülesse panna lava ning teha kontsert Ukraina toetuseks. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees/Scanpix

Tartu kultuurikandja, muusikapedagoog ja koorijuht Lauri Breede korraldab laupäeval, 5. märtsil, Tartu raeplatsil ühislaulmise Ukraina toetuseks. 

Koorid alustavad kontserti Ukraina hümniga. Breede sõnul ongi kõige olulisem suur soov toetada Ukrainat, selleks koorilauljad kontserdiks kokku kutsutigi. «Eesmärk on lisaks heale publikuemotsioonile koguda ka raha, et abistada ukrainlasi.» 

«Laulame tuntud laule, mis on kõlanud laulupidudel ja sidunud meie rahva kokku juba 150 aastat tagasi ning laulnud meid 30 aastat tagasi taas iseseisvaks,» selgitas Breede.

Korraldaja sõnul on praegu paljud asjad veel lahtised, kasvõi esinejate arv, sest registreerimine alles käib. Hetkel on end üles andnud juba üle 200 laulja. «Pole vaja muretseda, et lavale ei mahu. Kui lava kitsaks jääb, saab selle kõrval laulda. Ühine õlatunne on see, mis meid seob,» julgustab Lauri kõiki osalema. 

Esitlusele tulevad näiteks «Mu isamaa on minu arm», «Sind surmani», «Ta lendab mesipuu poole» ja «Laul Põhjamaast». Osad laulud tulevad ettekandele ühehäälselt, osad kooriseades. Kõik, kes soovivad, on oodatud kaasa laulma. 

Koore juhatavad Tartu dirigendid, klahvpillidel saadab koore Toomas Lunge. Kõnega astuvad üles Tartu Ukraina kultuuriseltsi inimesed ja Tartu linnapea Urmas Klaas. 

Helivõimendusega pani tasuta õla helitehnika rendifirma «Ehast koiduni», esinejate lava on Tartu linna poolt.

Kaasaelajaid oodatakse palavalt nii kuulama, kui kaasa laulma. Teretulnud on Ukraina värvides sümboolika ning loomulikult ka Eesti lipud. 

Raha kogutakse annetuste teel ja selleks saab kontserdi ajal helistada vastavatel telefoninumbritel. Kes soovivad suuremaid ülekandeid teha, saab teavet Eesti pagulasabi kodulehel oleva info kaudu.

Eesti Pagulasabi telefonid kuhu saab teha annetusi: 9003801 (5 eurot), 9003802 (10 eurot), 9003803 (50 eurot)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles