Tartlanna tegi Selveris omapoolse kampaania: ettevaatust, vaenlase viinad (17)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Tartu Veeriku Selver
Tartu Veeriku Selver Foto: Evelin Kullman

Seoses sõjaolukorraga Ukrainas on teatanud kõik jaeketid Valgevene ja Venemaa kaupade müügi ja/või edasise sissetarne lõpetamisest. Tartlannal läks hari punaseks, kui avastas, et letilt ära korjamise asemel on toodetele tehtud suur soodusmüük. 

Selver on meedia vahendusel teada andnud, et on lõpetanud reklaamimise Vene kanalites ning lõpetanud Venemaa ja Valgevene kaupade sisseostu. 

Kas ja kui palju see majanduslikult Venemaad mõjutab, pole teada, kuid peaks edasi andma põhimõttelise hoiaku ning sõnumi. 

Foto: Evelin Kullman

Täna külastas Tartu Veeriku Selverit Evelin Kullman, kes ostis erinevaid kaupu Ukrainasse saatmiseks. Talle ei jäänud märkamata, et riiulites olid Venemaa tooted alles, kuid soodushinnaga. «Mul oli valida, kas osta Venemaa viin ja lüüa infoleti vastu puruks või vastata oma kampaaniaga. Valisin viimase. Marker oli mul kotis, valgest märkmepaberist sai mu viimane ost Selverist,» rääkis südikas naine. 

«Kuna see jäi minu viimaseks Selveri külastuseks, otsustasin seda stiilselt teha. Niikuinii olen esimene, kes küüditamise korral Siberisse viiakse, mis seal enam vahet,» viitas naine äsjasele humanitaarabi saatmisele Ukrainasse. «Tõepoolest, Selver, aitäh, et hoolite,» lausus Evelin tugeva irooniaga. 

Foto: Evelin Kullman

Tema aktsiooni ei seganud ka keegi. «Turvamees tuli korraks tiirutama, lahkus siis ja tuli tagasi koos vahetuse vanemaga. Küsis keda ma esindan, vastasingi, et vihast klienti.» 

Evelin selgitab, et oli juba eelmisel päeval poes käinud ja palunud, et kui kaupu ära korjatakse, siis ärgu unustagu ka plastiliini. «Ja nüüd on need plastiliinid endiselt alles, aga alla hinnatud. Kui silmakirjalik! Ja viin ka sooduskampaanias. Vahetuse vanem vastas longus peaga, et niikuinii keegi seda ei osta, aga hallooo! Riiulid olid juba pooltühjad!» 

Foto: Evelin Kullman


«Tahaks kohe teada, kes oli see turundusgeenius, kel tuli mõte teise rahva kannatuste pealt kena kopikas teenida,» viskas Kullmann õhku kibeda maiguga küsimuse. 

Selveri esindaja kommenteerib omalt poolt: 

Neid tooteid ei ole «alega riiulisse lükatud» vaid tegemist on soodushindadega, mis on kehtinud sõltumata praegu maailmas toimuvatest sündmustest. Kordame üle selle, mida oleme varem ka meedias öelnud: Selveril ei ole kaubandussidemeid Valgevene ega Venemaaga. Tooted pärinevad Eesti edasimüüjatelt, kes on nende toodete eest juba tasunud ja kelle ladudest need tooted meie kauplustesse on jõudnud.

Me lõpetasime nende Vene ja Valgevene toodete hankimise, aga olgu öeldud, et selle otsusega ei tee me liiga nimetatud riikidele vaid Eesti ettevõtjatele, kes on nende kaupade eest juba tasunud. Otsus loobuda meie sortimentis alla 1% moodustavate Vene ja Valgevene kaupade sisseostust on meie väike ja sümboolne toetus Ukraina inimestele.

Kutsume üles Eesti inimesi olema heasoovlikud, mitte raevukad. Taoliste aktsioonide korraldamine kauplustes nagu juuresolevatel piltidel, ei aita kedagi. Näitame oma heasoovlikkust ja abivõimet pannes õlg alla: Selveri kauplustes saab annetada Punasele Ristile kas loovutades tarvilikke hügieenitarbeid või raha. Aitäh kõigile abistajatele!

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles