Lastehaigla pommivarjendisse seati sisse vastsündinute intensiivravi osakond

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Foto: Video kuvatõmmis

Ida-Ukrainas asuva Dnipro lastehaigla vastsündinute intensiivravi osakonnast viidi vastsündinud julgete õdede hoole all pommivarjendisse. Tekkidesse mässitud oli tosinkond beebit, mõned olid turvahällides

Kümmekond vastsündinute osakonnas viibivat imikut viidi kiiruga riigi idaosas asuvasse haigla keldris asuvasse laoruumi. Meditsiiniõed hooitsevad beebide eest, hoiavad neid süles, turvahällis, käepäraste vahenditega osutatakse abi hingamisraskustega titadele. 

Beebid, kes paistavad olevat vanuses vaid mõnest tunnist paari päevani, mähiti erinevat värvi tekkidesse. Kaamera ringi liikumise ajal ei nutnud ükski beebi, kõigi eest on maksimaalselt võimalikku head hoolt kantud.

«See on pommivarjend. Suudad sa ette kujutada,»  küsis Dnipropetrovski oblasti kliinilise lastehaigla vastsündinute osakonna juhataja Denis Surkov New York Timesilt. «Aga meie jaoks on see praegu reaalsus.»

Imikud viidi ajutisse pommivarjendisse pärast seda, kui Ukrainat tabasid neljapäeva varahommikul Venemaa raketid. Dnipro oli enam kui tosina linna ja aleviku hulgas, mida Venemaa neljapäeval ründas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles