TASUB TEADA ⟩ Kui sulle pakutakse lennukis seda, ütle alati ei

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Reisija ja stjuardess. Pilt on illustratiivne.
Reisija ja stjuardess. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas sinu lend kestab üks tund või 14 tundi, soovid tõenäoliselt anda endast parima, et lend oleks võimalikult mugav. Lennumeeskond annab samuti endast parima, et sinu reis hästi läheks. Näiteks pakutakse sulle karastusjooke, süüa, kõrvatroppe või unemaski ning su reis ongi mugavam.

Siiski on teenuseid, mida ei tohiks lennureisil vastu võtta, isegi kui neid sulle pakutakse. Isegi kui sellest võimalusest, eriti pikal lennureisil, on raske vastu panna, tuleks sellest kindlasti oma tervise huvides ära öelda.

Kui stjuardess või stjuuard annab sulle padja ja teki, peaksid nendest keelduma. Nii mugavaks kui need kaks asja sinu lendu ka ei teeks, on need tervisele potentsiaalselt ohtlikud. Nimelt patju ja tekke pestakse palju harvemini, kui arvata võiks. Võid arvata, et saad puhta padja ja teki, kuid tavaliselt saavad need puhtalt ja värskelt kätte vaid need, kes reisivad päeva esimesel lennul. Seejärel kasutatakse neid samu patju ja tekke kõikidel lendudel kuni need alles päeva lõpus pessu visatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles