Kes oli Baba Vanga ja millised ärevad ennustused tal 2022. aastaks varuks on (4)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Vanaema Vanga
Vanaema Vanga Foto: Dimitar Dilkoff/ Reuters/ Scanpix

Kes on see  pime müstik, keda usuvad nii riigipead, kui miljonid tavainimesed? Ja mida ta käesolevaks aastaks ette näeb? Ükski neist ennustustest pole lõbus lugeda pärast viimast kahte aastat, mis on olnud kogu planeedi jaoks uskumatult rasked.

Selgeltnägija Vangelia Pandeva Dimitrova sündis ja kasvas üles Bulgaarias Strumica külas, kui see oli veel Ottomani impeeriumi all. Ta sündis enneaegsena ja talle ei antud elulootust, seetõttu ei pandud talle alguses nimegi. 

Vanga jäi siiski elama ning sai kreekapärase nime Vangelija. Tema isa oli talupidaja, tüdruku ema suri varakult. Lapsepõlves oli Vanga tavaline tüdruk: arukas, siniste silmade ja heledate juustega laps.

Kõik tema elus tundus selle aja kohta normaalne, kuni tabas tohutu torm ja paiskas ta õhku, kui ta oli 12-aastane. Keeristormi tõttu sattus tema silmadesse palju liiva ja tolmu ning tüdruk kaotas seetõttu nägemise. Sellest sai tema elu pöördepunkt

1925. aastal asus Vanga elama ja õppima Zemuni linna pimedate majja Serbias, kus veetis kolm järgnevat aastat. Seal õppis ta lugema, klaverit mängima ja toitu valmistama. Kui Vanga võõrasema 1928. aastal suri, pöördus naine tagasi koju, et hoolitseda oma õdede ja vendade eest.

1939. aastal haigestus ta meningiiti. Arvati, et ta sureb, kuid Vanga paranes täielikult.

1941. aastal (30-aastaselt) pärast pikka transisviibimist hakkas Vanga tulevikku ennustama. Ta väitis, et saab informatsiooni mitteinimese hääle kaudu. Vanga väitis, et suhtleb maavälise tsivilisatsiooni esindajatega Vamfimi planeedilt, kes on saledad ja ilusad.

Teise maailmasõja ajal hakkas Vangat külastama palju inimesi, lootes saada teavet oma lähedaste kohta.

Müstik suri 1996. aastal, 85-aastaselt, kuid tema ennustused on üles tähendatud kuni aastani 5079, kui saabub tema nägemise kohaselt maailma lõpp. 

2022 aasta ennustused on ärevad 

Pimeda ennustaja sõnul toob see aasta maailmale palju kurbust ja katastroofe.

Veel ennustas ta uut pandeemiat, kuigi seekord on see põhjustatud kliimamuutustest. 

Väidetavalt jäävad riigid ilma joogiveeta, Indiat tabab nälg ja tulnukad saadavad asteroidi nimega Oumuamua Maalt elu otsima ja vange võtma.

Võib-olla on kõige usutavam tema prognoos, et maailm veedab ekraane vaadates rohkem aega, kui kunagi varem.

Vanga ülestähendatud ennustuste kohaselt suruvad sel aastal kahe suurriigi juhid kätt. Lisaks naasevad tema ettenägelikkuse kohaselt mõned slaavi jõud Venemaale. Tõsi, pole täpselt teada, millistest territooriumidest on jutt.  

«Liiga palju on ohverdatud. Keegi ei saa Venemaad peatada. Ta pühib kõik endast välja ja temast saab maailma valitseja,» ennustas Vanga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles