GALERII ⟩ Nele-Liis Vaiksoo esitles värsket albumit «Valguses ja varjus»

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy

Laulja Nele-Liis Vaiksoo esitles täna, 14. veebruaril Fotografiskas oma albumit «Valguses ja varjus». «Mäletan, et ühel kontserdil esitasin selle laulu ära ja selle lõppedes järgnes saalis vaikus. Siis olid korraga ovatsioonid ja suur aplaus. Mul tekkis tunne, et see laul on nii ilus ja ma lihtsalt pean seda uues kuues kuulajateni tooma,» rääkis ta, kuidas albumi nimiloost sai plaat alguse.

Album ilmus 10. detsembril ja on pühendatud luuletaja Leelo Tungla laulutekstidele. «Kui mul tuleb mõni idee, siis seedin seda, kuni satun inimese otsa, kes sellest samuti süttib. Mu projektid saavadki alguse ägedast koostööst,» selgitas Nele-Liis, kuidas uus album oli tal peas umbes neli-viis aastat.

Loe ka: Nele-Liis Vaiksoo: «Varem ma ei osanudki oma peaga mõelda, keegi alati otsustas minu eest.»

«Suvel juhtusin Leelot nägema ja mainisin mokaotsast, et mul on selline mõte. Ta ütles, et on meelitatud, nõus ja lööks kaasagi. Ja siis hakkas kõik kiiresti liikuma!» Järgmiseks helistas Nele-Liis muusik Siim Aimlale ning koos hakkasid nad mõtlema teistele muusikutele, kellega oleks hea energia ja sümbioos. «Kõik ütlevad, et see on minu sooloalbum, kuid see on ilmunud väga suure tiimi koostöös!»

Teine plaadiesitluskontsert toimub Tartus, Eesti rahva muuseumis 17. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles