MEIGINIPP ⟩ Kuidas joonistada lainerijoont, kui sul on rasked silmalaud?

Triin Sepp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Rasket silmalaugu iseloomustab see, et silma avamise korral peidab end ära kogu laule kantud meik.
Rasket silmalaugu iseloomustab see, et silma avamise korral peidab end ära kogu laule kantud meik. Foto: Pexels

Mõned silmad on justkui loodud selleks, et neile ühe tõmbega ning ilma vaevata imekaunis lainerijoon peale tõmmata. Kahjuks on mõned silmakujud, millele klassikalised meetodid aga päris hästi ei sobi.

Üheks selliseks veidi probleemsemaks variandiks on silmad, mille laud on nii-öelda rasked: need on tavapärastest esilekerkivamad ning kui silm avada, siis jääb pea kogu silmalaugu kattev nahk silmakoopasse peitu. Kui sellisele laule kanda lauvärvi, siis jääb see sageli kas veidi peitu või kaob täielikult. (Vaata allolevat pilti, et teha kindlaks, kas ka sinu silmad on sellised!) Selliste silmade omanikud on ilmselt märganud, et vahet pole, kui palju nad vaeva näevad, siis tavalised meiginipid lihtsalt ei anna nende silmade puhul samaväärseid tulemusi.

Ülevalt alla: mandlikujulised silmad, raskete laugudega silmad, ümarad silmad ning aasiapärane ühekordne silmalaug.
Ülevalt alla: mandlikujulised silmad, raskete laugudega silmad, ümarad silmad ning aasiapärane ühekordne silmalaug. Foto: Shutterstock

Õnneks ei ole rasked silmalaud kaugeltki haruldus ning väga paljud inimesed, kelle silmad just selle kujuga on, jagavad internetis teistega erinevaid nippe, kuidas selle algselt takistavana tunduva omadusega siiski säravat ning silmatorkavalt ilusat meiki teha. Täna jagame teiega TikToki kasutaja Katie Jane Hughesi nõuannet, mida järgides raskemate silmalaugudega inimesed saavad endale oivalise lainerijoone, olgu siis tavaliseks päevaks või miks mitte mõnele erilisele kohtingule minemiseks.

@katiejanehughes HOODED EYES? WATCH THIS!!! #fyp #hoodedeyes #eyelinertutorial #eyelinerhack #makeupartist #hacks ♬ original sound - Katie Jane Hughes

Ta alustab lainerijoone tegemist pehme, teritatud pintsliga ning märgib ära täpi kõige kaugemasse kohta, kuhu ta soovib, et lainerijoon ulatuks. Vali see koht oma isikliku äranägemise järgi. Hoia silm kogu protsessi vältel lahti ning nüüd tõmba sealt täpist õrnalt sirge joon kohani, kus on su silmaiiris. Ära muretse, kui silma sulgedes see tavapärasest veidi erinev välja näeb.

Nüüd võid lainerijoont veidi pintsliga hajutada, et see sujuvam tunduks ja uuesti pliiatsiga tumendada. Nüüd kanna juba tumedaks värvitud osale peale vedel silmalainer, et joon kauem püsiks. Seda soovitab meigikunstnik teha üsnagi aeglaselt ning õrna survega, sest nii jääb tulemus kõige parem. Lisa veidi ripsmetušši ning ongi olemas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles