KAS TEADSID? ⟩ Need kolm kehaosa on ainsad, mida pead iga päev pesema

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse pandeemia ajal on meile korduvalt rõhutatud käte pesemise tähtsusest, et kaitsta ennast ja oma lähedasi nakkuste eest. Sage käte pesemine on igati õigustatud, kuid kahjuks kipume üleüldises mõttes end siiski liiga palju pesema.

Paljud meist käivad liiga sageli duši all või vannis ning ekspertide sõnul võib see meie kehale pigem kahju kui kasu tuua.

Tõepoolest, üks ekspert ütleb, et meil on tegelikult ainult kolm kehaosa, mida tuleks iga päev põhjalikumalt seebiga pesta. Need kehaosad on kaenlaalused, jalgevahe ja jalad. Kõigi teiste kehaosade puhul piisab lihtsalt veega loputamisest.

Asjatundja sõnul ei tee me oma nahale head, pestes seda pidevalt seebi või dušigeeliga. Seda seetõttu, et meie nahk kuivab asjatult ja kehal olevad loomulikud bakterid võib täiesti segadusse minna. Selle tulemusena võib nahk isegi põletikuliseks muutuda, kirjutab Best Life.

Liigse pesemisega muudad end haigustele kättesaadavaks, sest kui bakteripopulatsioon läheb segamini, langeb immuunsus ja haigus levib kergemini.

Nii et järgmine kord duši all käies ole seebiga ettevaatlik!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles