TASUB TEADA Pea igal soolevähiga inimesel on üks neist kolmest sümptomist

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Regulaarne treenimine, ülekaalulisuse vältimine, suitsetamisest loobumine ja alkoholitarbimise vähendamine vähendavad soole- ja paljude teiste organite vähki haigestumise riski.
Regulaarne treenimine, ülekaalulisuse vältimine, suitsetamisest loobumine ja alkoholitarbimise vähendamine vähendavad soole- ja paljude teiste organite vähki haigestumise riski. Foto: Shutterstock

Soolevähi esinemissagedus kasvab elanikkonna vananemise ja ebatervislike eluviiside tõttu. Suurel osal patsientidest hakkab häirekell lööma, kui nad tualetis käies esimesi sümptomeid näevad.

Soolevähk on levinud ja järjest sagenev haigus, mis kuulub kolme kõige sagedamini esineva kasvaja hulka kogu maailmas ning on sageduselt teine surmapõhjus Euroopas. Ka Eestis on soolevähki haigestumine viimase 30 aasta jooksul pidevalt tõusnud ja haigestunute arv suureneb.

Soolevähki haigestumus kasvab rahvastiku vananemise, aga ka ebatervislike eluviiside tõttu. Suurem osa juhtudest leitakse üle 65-aastastel inimestel, kuid vanus üksi haiguse eest kaitset ei paku. Uuringud on näidanud, et soolevähk on sagenenud ka noortel täiskasvanutel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles