Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PANE TÄHELE Ekspert selgitab, millised konservid võivad vähki tekitada

Konservtoit ei ole tervisele kasulik - seda tuleks eelistada võimalikult harva.
Konservtoit ei ole tervisele kasulik - seda tuleks eelistada võimalikult harva. Foto: Shutterstock

Dietoloog Elena Solomatina ütles, et konservtoit mõjub organismile negatiivselt. Nimelt on asi kahes aines, mida need tooted sisaldavad.

Toitumisnõustaja ütles, et tööstuslikud konservid võivad sisaldada toidulisandit – naatriumbensoaati (E211). Naatriumbensoaat on sünteetiline säilitusaine, mida lisatakse näiteks karastusjookidesse, mahladesse, moosidesse, salatikastmetesse, konservidesse jne. 

Liiga palju seda ainet suurendab organismis vähiriski. Lisaks sisaldavad konservid suures koguses soola, mis tõstab vererõhku ning tekitab muid terviseprobleeme.

Tagasi üles