Lustakas automüügikuulutus naerutab internetti: sellega austab sind iga pankur, poliitik, pätt ning Kallase pere (4)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Sa ei vaata kunagi tagasi ajale mil sa oma tutika Kiaga ringi vurasid ja arvasid, et oled elus juba kuhugile jõudnud.
Sa ei vaata kunagi tagasi ajale mil sa oma tutika Kiaga ringi vurasid ja arvasid, et oled elus juba kuhugile jõudnud. Foto: Erakogu

Hitihoiatus! Tallinnas müüakse tõelist nostalgiaautot. Arvatavasti see raudhobune pikalt müügil ei püsi, sest värvika müügiteksti tõttu ringleb kuulutus juba internetikosmose poole. 

Müüa Legend! Tehase e30 325i kupee, manuaal ja ilma katuseluugita versioon. Vahet pole kas sa olid 90ndate alguses noor või polnud sa veel sündinudki, tead sa sellest ajastust vaid üht autot, mis ei jätnud külmaks mitte kedagi (nii armastajaid kui ka kogu südamest vihkajaid [kellest tänaseks on saanud selle auto suurimad austajad]) oli sellel autol lõputult, selle auto ülemvõim kehtis nii Toompeal kui ka allilmas, see masin oli Tallinna teede kuningas.

Kui sa olid pankur või börsimaakler võis sul küll päris kõva Porsche olla, aga iga neljapäeva õhtul Rocca parklas said sa alati mõne rullu käest põske ja h*i sa sellest reedesel juhatuse koosolekul kellelegi rääkisid. ui sult küsiti kas eile streetraceil käisid, vastasid sa et striitreissidel käivad ainult rullnokad ja ossid rehve põletamas ja Porchedele seal kohta ei ole. Aga südames sa tegelikult nutsid, et miks sa küll pidid sinna suurte poiste liivakasti ronima ja miks sa endale küll Bemmi ei ostnud.

Kui sa olid aga tegija vend ja parimates aastates, panid sa ämma koos kassiga panti ja võtsid kahtlastelt vendadelt laenu ja sa ostsid omale maailma kõige parema tagaveolise püssi, see masin oli tõeline staatuse sümbol, iga neljapäeva õhtul said sa Roccas oma klannikaaslastega parimaid tuuningnippe jagada ja tutvustada uusimaid forsseerimislahendusi, samal ajal rääkides lugusid, kuidas sa kogu aeg kõigile tõusikutele ära vajutad.

Reede õhtuti veetsid sa selle autoga kogu öö Hollika ümber ringe tehes ja järjekorras seisvatest tibidest ainult kümneid noppides, ja eks nii mõnigi mees sai just rullikas oma esimese sahmaka snikursit kätte ja mine sa tea, vahest lõppes see tõelise Romeo ja Juliet, Kaja ja Kallas või Mart ja Martin stooriga ja te olete siiani abielus ja teil on juba neli last ning noore pere laen. Laupäeva õhtust ei mäleta sa muidugi midagi, sest siis olid sa mälus, sest korralik mees peab ju lõõgastuma ka.

Selle Legendi ost on sinu elu parim investeering, selle projekti igaaastane tootlus on kordades suurem kui sinu juba väljavõetud pensionifondil oli, ning see aktsiaosak kasvab kiiremini kui LHV oma. Kui mind ei usu, küsi Rain Lõhmuse käest (raudpolt on tal terve LHV maja hoiukelder e30 kolmkakksviisi täis).

Ning lisaks materjaalsele väärtusele ja üldisele heaolu kasvule kaasneb selle auto omamise ja sellega sõitmise juures veel palju suurem kasutegur, nimelt hakkab sind austama iga pankur, poliitik ja pätt, kui ka kogu Kallase pere, sest sa oled elus midagi saavutanud, midagi sellist kuhu enamik terve elu jooksul välja ei jõua, sa pole lihtsalt e30 Von 325, vaid liigitud väljavalitud ülikute sekka ja tänu sellele avanevad su ees kõik suletud uksed, sind kutsutakse kinnistele pidudele ja sinu auks korraldatakse bankette, sind oodatakse kõrgklassi seltskondade juturingidesse, kus sind pannakse alati laua otsa istuma ja pakutakse vaid XO kärkunne ja ainult Krugi kihisevat.

Kuna nüüdsest liigud sa kõrgelt lendavate seltskonnas, tekivad sul võimalused kuulda uutest investeerimisvõimalustest ja innovaatilistest äriideedest enne tavainimesi, tänu millele paraneb su elujärg enneolematul viisil ja sa ei vaata kunagi tagasi ajale mil sa oma tutika Kiaga ringi vurasid ja arvasid, et sa oled elus juba kuhugile jõudnud. Muidugi tuntakse sind ära ka tänavatel ja lihtrahva seas, kus kuuled kuidas su selja taga sosistatakse, ou see on ju see vend kellel on e30 325i manuaal kupee.

Kuid siin on ka üks aga. Antud masin ei sobi abielumeestele, sest kui indlevad naised sellest teada saavad, ummistub su FB uutest tiirastest sõbrannakutsetest, kes on kõik kümned ja su messenger võib rikki minna kuna sulle saadetakse nii palju alastipilte, et internet arvab, et sa oled täiskasvanute sait. Aga kui su vanaeit niikuinii kogu aeg näkku paneb ja niisama kaagutab, siis on see ülim trandulett just sulle loodud ja su uus elu võib alata.

Masina tehnika on lihtsalt super, mootor on läbinud mõned aastad tagasi põhjaliku uuenduskuuri ja tänu sellele on väga tihe nagu teadagi mis. Sidur on väga jäik nagu seesamune ja amatööre ei armasta, nagu korralikule reissingpillile kohane on ka sellel rullul käikude vahed väga lühikesed, nii et kui oled piisavalt kiire käega mees, siis palju vertsude kastile alla ei jää, momendigraafiku toob väga madalale aeglase ülekandega tagadiffer, mis on otseloomulikult LSDga, just nimelt selleks, et kaks ratast ikka kindlalt veaksid ja kõik su sõõrikud oleksid veatud ja kõik poognad eriti graatsilised ning et sa ei jääks one wheel wonderiga häbisse nagu mõni Mersuvend. Mootorit juhib MS progeaju, nii et launchcontroliga on väga tore foori taga börsorite Porschede kõrval seistes püssipauke lasta ja nende närvide peal mängida, tänu millele nad raudselt punase võtavad ja kvalifikatsioonidest välja kukuvad.

Otse loomulikult vajab see fond alguses ka investeeringuid, enne kui raha tagasi tulema hakkab, aga nii on absull iga investeeringuga. Erinevus lihtsalt selles, et selle investeeringuga pole võimalik hävida, sest kui masin varuosadeks müüa teenid sa juba korraliku tootluse tagasi. Muidugi ma loodan, et sa kunagi nii pe***e ei kuku, et antud projekti jupitama peaksid hakkama. Kuid selle raha eest saada sõitev kohe tänavale ja rajale sobiv ülevaatusega 325i kupee, on tõeline taeva kingitus otse Bayerische Motoren Werke AG-st!

NB! kohe kohe on täiesti legaalne suverehvidega kuuma andma hakata, kuigi minu teada on suisa liiklusseaduses kirjas, et N-kategooria sõidukid ja e30 325i kupeed ei pea vabsee talverehve kasutamagi.

Kuulutatava imemasina tehniliste andmete ja piltidega saab tutvuda SIIN. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles