Mida tohib ja mida ei tohi teha kiilanemise korral

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui emake loodus uksele koputab, siis tuleb ta karmilt ja liiga vara. Meeste kiilanemine ja juuste väljalangemine võib alata juba 21. eluaastal ning 35. eluaastaks on enamik meestest märganud kiilanemise märke, kirjutas foxnews.com.

Selleks, et juuksed kauem peas püsiks ning sa rohkem aastaid seksikas ja ilus välja näeksid, on mitmeid käske ja keelde.

Käsud

Kuivata oma juukseid õrnalt. Oma juuste kuivatamine kareda rätiku või tugeva harjaga võib põhjustada tõsiseid probleeme. Füüsiline jõud murrab juukseid ning võib takistada uutel juustel ellu jääda. Kuivatamiseks kasuta väga pehmet rätikut ja hõõrumise asemel tupsuta juuksed kuivaks.

Hoia juuksed lühikesed. On aeg lahti lasta nendest pikkadest juustest, mis sind ülikoolis lahedaks vennaks tegid! Vanus annab märku ja juuksed hakkavad hõrenema. Pikad juuksed ainult rõhutavad seda, mida sul pole või mis kadumas on. Lühikesed juuksed võivad kiilanevat pead aga päris pikalt varjata.

Proovi kiilanemisvastaseid tooteid. Paljud ravimid, mis lubavad kiireid tulemusi ja juuste tagasi kasvamist, ei toimi. Paljud siiski ka toimivad ning kui ei proovi, siis ei saa ka teada, kas toode parandab või ei paranda su juuste seisu.

Kasuta tihendavat palsamit. Su juuksed ei pruugi olla nii paksud kui nad olid seda aastaid tagasi, kuid see ei tähenda, et peaksid sellest kõigile kuulutama. Palsamid ja kreemid, mis on mõeldud õhenevatele juustele võivad aidata sul su probleemi kaua salajases hoida.

Keelud

Ära kasuta liiga tugevate harjastega kammi. Kui käes on modelleerimise aeg, siis tea, et märjana on juuksed kõige nõrgemad. Pole vaja öeldagi, et tugevad harjased võivad mõjuda halvasti nii sinu juustele kui ka peanahale! Praegusel ajal vajab mees juuste soengusse sättimiseks vaid oma paljaid käsi.

Ära kuhja juukseid erinevate toodetega üle. Enamikel toodetel on üks eesmärk – hoida juukseid pehmetena ja paigal. Pole midagi halvemat kui kasutada liiga palju erinevaid tooteid, mis teatud hetkel võivad soodustada nende välja langemist.

Ära paanitse. Õhenevad juuksed ei anna paanikaks kohe põhjust. Iga inimene kaotab päevas umbes 100 juuksekarva. Kui sa oled tõesti pea pealt hõrenemas, siis tea, et see juhtub nii aeglaselt, et sa märkad seda alles siis, kui pea juba poolkiilas. Kui kiilanemine on alanud, siis ei tasu seda eitada. Otsi abi ning liigu edasi olulisemate probleemide juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles