KUNINGLIK PULM ⟩ Kui palju maksis printsess Diana pulmakleit ja mis parfüümi ta kandis?

Naine
Copy

Printsess Diana surmast võib küll peaaegu 25 aastat möödas olla, kuidas stiiliikoonina on ta surematu. Sarja «Kroon» tõttu saavad fännid taas imetleda tema legendaarset puhvis käistega pulmakleiti.

Printsess Diana ja prints Charles abiellusid 29. juulil 1981.

Diana kuulsa pulmakleidi disaininud David ja Elizabeth Emmanuel paljastasid, et neil oli kindel soov kleiti kuni suurpäevani saladuses hoida. Kleit oli valmistatud elevandiluukarva siidtaftist ja pitsist. Kleit oli kaunistatud tikandite, litrite ja 10 000 pärliga ning alusseeliku vahele oli amuletina õmmeldud 18-karaadine hobuseraud. Kleit maksis peaaegu 8000 eurot.

David ja Elizabeth Emmanue disainisid igaks juhuks teisegi kleidi, kui esimene oleks kõigist pingutustest hoolimata meediasse lekkinud.

Diana kandis pulmas Spencerite pere tiaarat, mitte Cambridge’i Lover’s Knoti tiaarat, mille talle kinkis kuninganna Elizabeth II. 

Diana pulmakimbus olid gardeeniad, õiekad pärgväändikud, freesiad, orhideed, maikellukesed, Earl Mountbatteni roosid, luuderohi, kassisabad ja mürt.

Kogu komplekt, mida Walesi printsess oma pulmapäeval kandis, oli viimse detailini läbi mõeldud, kaasa arvatud ta parfüüm. Diana jumestaja on rääkinud, et printsess kogemata pillas oma parfüümi kleidile, mistõttu tuli plekki kleidi ees varjata.

Tegemist oli aga Diana lemmiklõhnaga Houbigant Paris’ «Quelques Fleurs». Lõhn on segu tuberoosist, jasmiinist, maikellustestest ja roosist.

Printsess Diana endine meigikunstnik avaldas, et ta kandis alati parfüümi, vahendab The List. «See andis talle viimase lihvi. Hõljuda minema, jättes endast maha, jumalik, šikk ja eriline lõhn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles