BURGERI FÄNN ⟩ Kuninganna Elizabeth II alustas ketšupi tootmist

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II 2021. aasta oktoobris.
Kuninganna Elizabeth II 2021. aasta oktoobris. Foto: Stephen Lock

Kuninganna Elizabeth II on välja andnud oma kaubamärgiga maitseaineid, sealhulgas tomatiketšupi ja pruuni kastme (kasutatakse liha jaoks). Tooted on valmistatud 95-aastase monarhi Sandringhami mõisas Norfolkis, kasutades kohalikku toorainet.

Kirjelduse kohaselt on see ketšup «ideaalne hommikusöögiks või igal kellaajal». Ketšup on maitsestatud datlite, õunamahla ja vürtsidega, samas kui pruun kaste sisaldab äädikat ja vürtse. 

Loomulikult on toodetel ka kuninglik hind - klaaspudelisse pakendatud ketšup maksab 6,7 naela ehk umbes 8 eurot.

Kuigi toodete turule toomine võib tunduda ootamatu, on kuninganna väidetavalt tõeline hamburgerifänn, nii et palee köök on tõenäoliselt maitseainetega hästi varustatud. Endine kuninglik peakokk Darren McGrady ütles aga, et monarh eelistab oma burgerit ilma kuklita, mida süüakse noa ja kahvliga ning serveeritakse ketšupi asemel jõhvikatega.

2020. aastal tõi Buckinghami palee turule oma džinni, mille paljud koostisosad on pärit otse kuninganna Elizabeth II Londoni kodu tagahoovist. Eelmisel aastal tuli turule ka Sandringhami kinnistul kasvatatud taimedest pruulitud õlu, kirjutab People.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles