TASUB TEADA Kuidas hoida eemale kurjast silmast ja kadedusest?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas olete tähele pannud kummalist energialeket: veetsite sõbrannadega toreda õhtu, ei joonud alkoholi, aga hommikul on teil pea haige, olete närviline, lähete mehega tülli, vajalikud asjad on kadunud, lõunat keetes pillate potitäie suppi põrandale, õhtuks tekib silma peale odraiva… Milles asi?

Katkend raamatust «Nõid annab nõu: loitsud ja ruunid»:

Kõik on lihtne. Koos olid eri inimesed, kellel igaühel oma elu ja energeetika. Hakkame meenutama: mis toimus? Millest rääkisite? Üks istus ja õitses – tööl edutati, raha on küllalt, mees armastab. Teine istus ja mossitas, õhtu jooksul ütles paar sõna, see-eest missugused! Kolmas oli närvivapustuse äärel, rääkis pikalt-laialt oma muredest. Neljas jutustas ainult oma lastest ja nende haigustest. Viies kurtis, et mees petab.

Mis te arvate, kes on see, kellel hommikul valutab pea ja kes läheb oma mehega tülli? Õige vastus on: see, kes istus ja õitses, ja mis peaasi, rääkis kõigile, kui hästi tal läheb, lootes, et sõbrannad on tema pärast rõõmsad. Aga juhtus vastupidi.

Mis juhtus? Miks justkui omad inimesed mõjusid nii halvasti? Vastus on: kadedus. Sageli tahtmatu. Istub teie kõrval naine, kes just läks mehest lahku, töö on vastumeelne, riietub, kuidas juhtub, sest tal on ükskõik. Üleüldse on ta kindel, et temast on kõik hea siin elus mööda läinud. Aga siin olete teie – rõõsa ja rahulolev! Ta märkab teid ja mõtleb: «See ei ole õiglane, et tal kõik hästi on. Vaat oleksin mina tema asemel...»

Ja teie kaitse kukub kolinal. Sest koosolemisele läksite avatuna, kaitseta, kahtlustamata, et keegi võiks teile halba soovida. Isegi kui teil on kaitse peal, on teiselt tulev negatiivne energia nii tugev, et purustab kaitse vaevata. Eriti edukalt toimib see juhul, kui kohtute inimestega, keda tavaliselt näete harva ja kes on rohkem head tuttavad kui sõbrad. Aga vahel kadestavad isegi sõbrad teie õnne, ütlevad midagi mõtlematut. Ja õnn pöörab teile selja.

Kui see juhtub, märkate seda peagi. Järjest ilmnevad ebameeldivad pisiasjad. Tihti öeldakse: mul on täna halb päev, pea huugab, kõik ebaõnnestub. Tasub järele mõelda, eneselt küsida: kellega eile suhtlesin, millise energia endale ligi tõmbasin? Pidada aru, milles teil järsku viltu vedama hakkas. Imestate, kui taipate, et just selles vallas, mida eile kiitsite. Esimene kurja silma sümptom ongi pea- või hambavalu. Edasi tulevad väsimus, energiapuudus, peretülid, rahakaotus, ebameeldivused tööl. Peeglist näete hoopis teist inimest kui eile: tusast ja väsinut. Võimalik, et kurk on samuti valus või kähe. Kui te eile endast rääkisite, siis ilmselt keegi istus sealsamas ja soovis hinges, et te ometi vait jääksite.

Kui olete tuvastanud sideme omaenda eilsete sõnade ja selle vahel, mis täna juhtuma hakkas, tekib muidugi järgmine küsimus: kes? Üldiselt taipate seda kohe, aga suunavad ka terviseprobleemid, näiteks: vasak ninasõõre on kinni, vasakul silmal ilutseb odraiva. Seega, just sealpool istus teie pahasoovija. Mis nüüd teha? Kas ei tohigi enam sõbrannadega kohtuda? Tohib ikka. Ainult tuleb kinni pidada mõnest reeglist.

1. Ärge rääkige liiga palju endast, see ärritab ja masendab kaasinimesi alati.

2. Ärge vastake otse küsimustele, mis puudutavad teie rahulolu. Näiteks: oled õnnelik? Mees ikka armastab sind? Kuulsin, et said palgakõrgendust? Alati on võimalik küsimusest mööda hiilida, vastata umbisikuliselt ja nii, et vastus rahuldaks küsijat. Või hoopis vastata küsimusele küsimusega: aga kuidas sul endal läheb?

3. Kunagi ärge kiidelge kingituste, reiside, oma ostudega. Pärast reisi jutustage põgusalt, mida huvitavat nägite, kinkige suveniire. Aga suuremate ostude puhul jätke kiitlemata.

4. Ärge rääkige oma ilunippidest ega solaariumist või jõusaalist. Te olete nii sale ja päevitunud ainult sellepärast, et terve suve olete rabanud aiamaal.

5. Ärge rääkige enda plaanidest, kavatsustest midagi suurt osta või müüa. Kui juba tehtud, võib rääkida.

6. Ärge riskige oma laste tervisega ega näidake nende fotosid, eriti kui tegemist vähem lähedaste inimestega. Päris kindlasti ärge jagage neid kellelgi «mälestuseks».

7. Eraelu pole vaja sotsiaalmeedias eksponeerida. Las seda näevad ainult lähedased sõbrad. Te ei tea iial, millal keegi kadedusega vaatab või veel omaette pobiseb üksnes sellepärast, et teie nägu ei meeldi. Otsige seadete nupud üles ja määrake ära, keda oma elu ja fotodega kursis hoiate ja kes näevad tühja seina. Eriti kehtib see juhul, kui teil on palju ühismeediasõpru, kellest enamikku te isiklikult ei tunne.

8. Kui juba koosolemise ajal tunnete end ebamugavalt, tajute vaenulikkust, kuulete ebameeldivaid sõnu, pange vaikselt laua all käed-jalad risti ja sosistage omaette või mõttes: «Sinu sõnad sulle endale selga.» See on lihtne kaitse, et kõik tagasi peegeldada.

9. Tundke alati siirast rõõmu, kui teistel hästi läheb. Siis ei kao teiegi õnn kuhugi. Aga olgu öeldud: hea soovimisest alati ei piisa. Kadeduse ja kurjuse vastu ei saa minna paljakäsi. Kui teine ikka tuleb malakaga, kas lähete talle vastu, naeratus suul, soovides jõudu? Ei, te taandute ja otsite, millega end kaitsta! Kas seaduse abil või omal jõul. Või kujutage endale ette, et keegi tuleb põleva tõrvikuga ja püüab teie kodumaja räästasse tuld pista. Mida teete? Võin kihla vedada, et haarate kirve ja kaitsete oma kodu.

Aga kõige parem on olla vait ja vältida olukorda, kus kuri ja kade teie kodu üles leiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles