TERVISELE KAHJULIK Põhjus, miks ei tohiks kasutada lõhnastatud WC-paberit

Naine
Copy
Lõhnastatud tualettpaber tasub intiimpiirkonnast eemale hoida.
Lõhnastatud tualettpaber tasub intiimpiirkonnast eemale hoida. Foto: Shutterstock

Mitte kellelegi ei meeldi haisev kemps – seetõttu ongi nii palju lõhnastatud tooteid, mida panna vannituppa meeldivat aroomikest levitama. Lisaks on ka tohutu valik tualettpaberit, mis lõhnab nagu värske tuuleiil või jõulupuhkus. Teoorias on see ju kena mõte, kuid tegelikkuses võib selline paber paksu pahandust põhjustada.

Kemikaalid, mis panevad paberi lõhnama, võivad sisaldada värve, lõhnaaineid ja isegi valgendit – paljudel on nende vastu aga allergia. Need ajavad tupe punaseks, paiste ning sügelema.

Samas ei mõju selline peen tualettpaber hästi mitte kellegi intiimpiirkonna tervisele. Kui lõhnav WC-paber puutub nahaga kokku, võib see ärritada vagiina loomulikku PH-taset ja tekitada tupeseent, kirjutab HealthDigest.

Lisaks võivad ka pleegitatud ja töödeldud WC-paberid probleeme põhjustada ning tekitada vulvovaginiiti, mis tähendab infektsiooni, põletikku või muid muutusi tupe mikroflooras. Kui sulle tekib kergesti tupeseen või nahaärritus, siis kasuta pleegitamata ja lõhnastamata tualettpaberit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles