See võib olla lapsel varajane märk autismist

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Teadlased loodavad välja uurida, kuidas areneb autismispektri häirega lapse aju ning miks tal on raske sotsiaalses olukorras infot tõlgendada.
Teadlased loodavad välja uurida, kuidas areneb autismispektri häirega lapse aju ning miks tal on raske sotsiaalses olukorras infot tõlgendada. Foto: Shutterstock

Vanemad eelistavad oma beebidega rääkides kasutada nunnutavat ning laulvat hääletooni, mis titadele ka meeldib. Kui beebi aga ei paista reageerivat nunnutavale kõnele, võib see olla varajane märk autismispektri häirest.

KULLAFOND: Suure populaarsuse tõttu taasavaldame loo, mis ilmus esimest korda 8. jaanuar 2022.

California ülikooli teadlased kasutasid eri tehnikaid, et tuvastada beebidel ajuosa, mis paneb ta erinevalt reageerima nunnukõnele – nagu kui «koera» asemel kasutada «kutsu» ja «hobuse» asemel «suksu».

Teadlased loodavad välja uurida, kuidas areneb autismispektri häirega lapse aju ning miks tal on raske sotsiaalses olukorras infot tõlgendada. Nad arvavad, et autismispektri häirega lapse aju mehhanismid, mis reageerivad nunnutavale häälele, on sünnipäraselt nõrgemad. Teadlased tegid 71 lapse ja 14 täiskasvanuga terve rea katseid, kirjutab UPI.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles