Ma ei tea täpselt kes on vastutav, kus ja kuidas see uusaastalubaduste andmine alguse sai, kuid see on niivõrd iidne rituaal, et kui ma nüüd ei eksi siis juba babüloonlased pidasid sellest rituaalist kinni. Kui hästi neil oma uusaastalubadustest kinni pidamine läks, ma ei tea, kuid ma tean, et meie tsivilisatsioonis ei ole need eriti edukad. Üha vähem inimesi annab seetõttu uusaastalubadusi.

Aastavahetust peetakse vähemalt Eestis veel selliseks taaskäivituse ajaks, kus lubatakse näiteks kaalust alla võtta, rohkem raha teenida, kodu soetada vmt. Uus aasta on täpselt see aeg, kus me hellitame lootusi suurteks muutusteks ning loodame lubaduste najal oma elukvaliteeti oluliselt parandada.

Ma usun, et uus aasta annab paljudele meist võimaluse alustada puhtalt lehelt ja julguse luua, ära tunda ja vastu võtta võimalusi, et mingid piinavad asjad korda teha, millestki loobuda või midagi vastu võtta. Ühest küljest on see äärmiselt hea traditsioon, sest oma eesmärgi seadmine ja selle poole püüdlemine tõstab enesekontrolli, enesekindlust ning annab meile rahuldaval tasemel kontrolli selle üle, mis meie elus ja meiega toimub.

Kommentaarid
Copy