Salm soovitas keskenduda taimsele osale oma söögilauas, pöörates tähelepanu just köögi- ja puuviljadele. «Oleme ju ammusest ajast harjunud, et Eestis süüakse pühade ajal näiteks peeti, kõrvitsat või seeni. Ka marineeritud kujul. Need kõik sobivad, lihtsalt jälgige, et te neid loomsete toiduainetega kokku ei sega. Nii toimides ongi valik ka veganile olemas,» sõnas ta.
«Kui tahate aga midagi erilisemat planeerida, siis tasub rahustada end sellega, et poelettidel on veganitele mõeldud toiduvalik üsna suur. Päris paljud traditsioonilised loomset päritolu tooted on võimalik asendada ka taimset päritolu toodetega - sealhulgas ka erinevad kotletid ja vorstid. Sügavkülmikutes on isegi šnitsleid ja lihapalli sarnaseid tooteid olemas. Lisaks sellele ka juustud, koored, võid...kõik on olemas,» selgitas nõustaja.
Salm andis nõu, kuidas teha maitsvat kastet köögiviljade kõrvale. «Näiteks, kui tahate teha kastet, kuhu muidu paneksite sisse traditsioonilist koort, siis nüüd võiksite sinna sisse panna taimse koore. Ütlen ausalt, erilist maitse erinevust te ei tunnegi. Lihtsalt, nüüd sobib see kaste ühteaegu ka taimetoitlasele,» lisas ta.
«Kui päris üldiselt võtta, siis tegelikult vajab traditsioonilise pühade õhtusöögi juures asendamist vaid lihapraad. Selle asemele võitegi vaadata mõne toote veganliha letist. Suurtes toidupoodides on väga suur valik saadaval. Hetkel on väga populaarne vegantoit ka see, kui maitsestate ära terve lillkapsa pea! Eelnevalt võite seda vees keeta ja siis ahju küpsema panna. See ei ole küll kõige toitvam, kuid on kindlasti huvitav lauale panna nii taimetoitlaste kui ka segatoitlaste jaoks,» märkis Salm.