Kas rasedad staarid tekitavad naistes stressi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Beckham
Victoria Beckham Foto: SCANPIX

Tavalisi naisi panevad ahastama pildid täiuslikest ja lamedate kõhtudega staaridest, kes on vaid mõne nädalaga tagasi raseduseelses kaalus ja valmis bikiinides poseerima.

Kuninglik ämmaemandate kolledž Inglismaal korraldas uuringu, mis näitas, et kaks kolmandikku naistest tunneb suurt survet, et pärast sünnitust kiiresti kaalust alla võtta, kirjutab femalefirst.co.uk.

Tegelikult on see väga ebatervislik mõtteviis, sest sünnitus ja rasedus koormavad tohutult naise keha ning see ei lõpe sõrmenipsuga pärast seda, kui laps on ilmale toodud. Keha on õrn ning vajab veel mõnda aega puhkust, enne kui kõik on endine.

Kuulsustel on aga sageli plaanid paigas ja aeg ei anna armu, sest juba ootavad fotosessioonid ja punane vaip. Victoria Bechamil oli pärast Harper Seveni keisrilõikega sündi vaid kuu aega enne esimest etteastet moelaval. Kellel on aega trenniks vastsündinu kõrvalt?

Paljud naised ei suuda vältida rasedusaegset kaalutõusu. Rasedal on soovitatav süüa 2000 kilokalorit päevas. Väljend «kahe eest sööma» võib nii mõndagi eksitada liiga palju sööma, kuid rasedusaegne dieet ei ole samuti lapsele hea, kui just arst ei ole seda soovitanud.

Tasakaalustatud toitumine ja piisav liikumine raseduse ajal annavad pärast sünnitust kehale võimaluse ka kiiremini taastuda. Rasedale sobivad väga hästi jalutamine, ujumine ja ka sörkimine. Kui muretsed või kui sul on komplikatsioone, siis aruta arstiga, mida teha võid.

Rasedusjärgne tervislik toitumine on sama oluline. Victoria Becham võis sundinda end rangele dieedile, kuid see ei tähenda, et sina nii tegema pead. Sea endale mõistlik eesmärk ja tööta selle nimel. Mõtle sellele kui pikaajalisele lahendusele, sest kui langetad kaalu väga kiiresti, võib olla raske seda säilitada.

Võib tunduda, et elu on väga ebaõiglane, sest staarid on kohe taas saledad, kuid ära unusta, et neil on võimalik palgata kalleid toitumisspetsialiste, kes planeerivad ja jälgivad iga kalorit, mis nad endale sisse söövad. Neil on ka isiklikud treenerid, kes motiveerivad neid iga päev trenni tegema ja mis kõige olulisem, neil on lapsehoidjad, kes tegelevad nende beebidega sel ajal, kui nad treenivad.

Palju olulisem on nautida uut elu imikuga, olla puhanud ja rahul, selle asemel, et muretseda bikiinikeha pärast. Kui tunned end kehvasti, sest sulle ei mahu jalga kitsad teksad ja kõht pole lame, siis ära unusta, et tõid oma keha ohvriks, et sünnitada oma imeline laps. Kas see oli seda väärt? Muidugi oli!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles