Võrumaa vanaisa kudus lapselapse klassikaaslaste ja õpetajate käed sooja

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee reporter-toimetaja
Copy
Tubli vanaisa kätetöö, 28 paari sooje käpikuid
Tubli vanaisa kätetöö, 28 paari sooje käpikuid Foto: Tartu Hansa Kool

Tartu Hansa Koolis käisid 1. a klassi lastel ja õpetajatel päkapikud juba reedel, 17. detsembril. 

Tavapäratult suur kingipakk, mis kohe avati, ei sisaldanud ei komme ega muid maiustusi. Pakk oli täis hoopis pehmust ja soojust. 1. a klassis käiva Tannari 67-aastane vanaisa Villu Viks kudus lapselapse kõikidele klassikaaslastele, õpetajatele ja vahvale koristajatädile soojad värvilised kindad. Käed said sooja 23 lapsel, neljal õpetajal ja abilisel Rutil. 

Villu on ise tagasihoidlik. Heatujuline vanaisa räägib, et pensionärina hakkas tal igav ja kui abikaasa tegi nalja, et koo siis lapselapse klassile kindad, läkski idee käiku. Kudumine võttis vanahärral aega vaid mõne nädala, alustas ta selle projektiga alles novembris. 

Kuduma õppis vanaisa Villu juba 61 aastat tagasi, esimesel koolitalvel kandis ta juba omakootud kindaid. Vahepeal oli mitukümmend aastat pausi, aga kodusemaks jäädes tulid jälle vanad oskused meelde. Ühel päeval oli vaja midagi lapselapse lasteaeda jõululoteriile meisterdada ja sinna kuduski tragi mees mõned kindapaarid. 

Lapselapsele on alati tore kududa

Villu rääkis, kuidas kudus lapselapsele üle-eelmiseks jõuludeks salli. Poisile meeldis sall väga ja püüdis ennast muudkui selle alla pikutama mahutada. Tütrepoeg Tannar ütleski ühel hetkel, et teinekord tehku vanaisa tekisuurune sall. «Ega mul muud üle ei jäänudki, kui tekk kududa,» muheleb vanaisa. 

Kuigi Villu on nii osav, ei ole käsitöö nende peres vaid tema rida. Ka abikaasa koob meelsasti, hetkel on tema rohkem sokkidele spetsialiseerunud. 

Härral koob seni ilma prillideta ja rõõmustab, et silmanägemine nii hea on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles