HOIATUS ⟩ Koroona kiirtestid ei pruugi omikroniga nakatumist näidata (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Spetsialistid hoiatavad, et koroonaviiruse tuvastamiseks mõeldud kiirtestid ei pruugi omikrontüvega nakatumist näidata. Teadlaste väitel võivad seetõttu tuhanded omikroniga nakatunud inimesed saada valenegatiivse tulemuse.

Aina enam inimesi on hakanud kurtma, et saavad kiirtestiga ühe, kuid PCR-testiga teise tulemuse. Teadlased väidavad, et koroonaviiruse tuvastamiseks loodud kiirtestid ei pruugi omikrontüve puhul õiget tulemust näidata.

Inglismaal asuva Readingi ülikooli mikrobioloog Simon Clarke hoiatab, et isegi kui kiirtestidest üks protsent näitab valesti, tähendab see kokkuvõttes tuhandeid valenegatiivseid tulemusi. See omakorda jällegi mõjutab statistikat, kirjutab Daily Mail.

Ka üks Londoni arst ütles, et sai kiirtestiga negatiivse tulemuse, kui võttis proovi ninast. Kurgust võttes oli proovi tulemus aga positiivne.

Inglismaal soovitatakse kiirtesti teha peamiselt neil, kellel puuduvad haigusnähud. Haigusele viitavate sümptomite puhul on kõige õigem teha PCR test, sest see näitab kõige täpsemat tulemust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles